Introductie.

Energiek, eigenwijs en heel ambitieus

José van Dalen is energiek, eigenwijs en heel ambitieus. Ze weet wat ze wil en hoe. In 2010 had José met QISS IT een doel voor ogen: verandering teweegbrengen binnen de ICT -sector, meer vrouwen in de branche en focus op persoonlijkheid. Dankzij haar doortastende benadering is dat doel bereikt. José creëerde met QISS IT een gedachtegoed en weet nu als award winning power-vrouw anderen te inspireren.

Story.

••• Hoe begon dit succesverhaal? Net na het afronden van de studie Management, Economie en Recht, koos José voor avontuur. Eerst reizen, dan een carrière. De reis bracht haar van New York tot Vegas en van Fiji tot Australië. Eenmaal terug, maakte José met een koffer vol ervaring weer een spannende keuze. Ze ging werken in de IT.
‘Ik kende de IT totaal niet, maar zag hoe snel de techniek ging. Toen ik mijn reis begon, belde ik collect naar huis en speelde ik Snake op mijn Nokia 5110. En een jaar later was er al veel meer mogelijk! Het was onbekend terrein, maar ik wilde onderdeel worden van deze snelgroeiende markt.’

Van idee tot werkelijkheid.

De eerste stappen naar meer diversiteit in IT

•••
De eerste stap werd gezet bij PEAK –IT, detacheerder binnen de IT. Eerst als accountmanager, daarna als salesmanager. ‘Na een paar jaar kwam mijn eigenwijze ik naar boven en wilde ik het zelf doen. Ik wilde laten zien dat het anders en beter kon.’

José zag de behoefte aan de juiste koppeling tussen werknemer en klant: het matchen op basis van kwaliteiten. De focus op technische kennis moest verschuiven naar de focus op persoonlijkheid.

•••
Daarnaast ontdekte José de behoefte aan diversiteit. De door mannen gedomineerde IT –wereld kon wel wat vrouwelijke intuïtie gebruiken. Meer vrouwen stimuleren dus. Met deze inzichten ontstond in 2010 QISS IT: Qualified In Seeking Solutions. Een plek waar starters, met of zonder ervaring in de IT, worden opgeleid, gecoacht en waar wordt uitgekeken naar de beste match met opdrachtgevers.

Visie

Intuïtie en de toekomst

QISS IT is uitgegroeid tot de springplank voor young professionals. Keuzes worden gemaakt op basis van gevoel; ben jij een Qisser of niet? Dat is pure intuïtie. Daarnaast maakt QISS IT gebruik van een nauwkeurige persoonlijkheidsanalyse met behulp van de DISC-methode. Welk type kan een bijdrage leveren aan een optimale werkomgeving op een bepaalde afdeling? Vaardigheden zijn van net zo'n belang gedurende het matchingsproces, het representeert hetgeen wat iemand uniek maakt. Dit inzicht wordt verworven met een game-based assessment. Fun blijft een belangrijke drijfveer bij QISS IT.

José blijft QISS IT optimaliseren, ook internationaal. Met de oprichting van QISS IT in Curaçao zijn hier de eerste stappen voor gezet. Door het tijdsverschil kan een 24-uur service worden opgezet waarmee school- en werktijden geen invloed hebben op een kennismaking met QISS IT.

Na tien jaar QISS IT heeft José besloten zich te gaan concentreren op het verder internationaliseren van QISS IT. Daarmee heeft ze het stokje overgedragen aan Esther Jousma, die nu de rol van Managing Director vervult. Zo gaat zij samen met het team de diversiteit, kennis en kwaliteit binnen de IT-wereld vergroten. 'Ik ben trots dat ik het gedreven en fantastische team kan toevertrouwen aan Esther.'

IT
starts with
a
QISS.

Meer over José?