De start van jouw carrière.

Zonder IT-achtergrond aan de slag in de IT

Ben je stiekem altijd nieuwsgierig geweest naar de IT? Maar dacht je nooit de switch te kunnen maken aangezien je werkervaring en studie niet aansluiten? Bij QISS IT bieden wij jou deze kans. Ons traineeship is een uniek traject waar je opgeleid wordt tot IT-professional. Zo werk jij aan een kansrijke carrière in de branche van de toekomst.

Waarom een IT-Traineeship?

IT is de toekomst

••• De IT groeit. Elke organisatie is inmiddels afhankelijk van een goedlopende IT-afdeling. Ook de behoefte naar bepaalde rollen zijn veranderd door de jaren heen. Meer diversiteit, meer communicatie op de werkvloer. Daar kan jij onderdeel van uit maken. Ook zonder IT-achtergrond.

Jouw talent centraal

••• Bij QISS IT zien we welke kwaliteiten je hebt en geloven we in jouw ontwikkeling. Met het juiste traject via de QISS Academy (online leerplatform), persoonlijke begeleiding en de match met inspirerende opdrachtgevers leiden wij jou op voor een kansrijke toekomst.

Erkende certificaten

••• Tijdens het traineeship behaal jij erkende IT-certificaten, waar jij jouw hele carrière van profiteert. Deze certificaten behaal je via de QISS Academy, onze online leeromgeving die volstaat met trainingen, bootcamps en examens. Hier kunnen wij zelfs een persoonlijk leerplan voor jou uitstippelen.

Veelgestelde vragen.

Over detachering, het QISS IT traineeship en de IT.

 • Detachering
 • Traineeship
 • Jij & IT
 • Wat zijn de voordelen van detachering voor mij? Naast de mogelijkheid om een kijkje te nemen in verschillende keukens, bouw je via detachering snel een groot netwerk op en kom je in aanraking met verschillende bedrijfsculturen. Daarnaast ben je in dienst bij QISS IT, heb je een vast maandsalaris (ongeacht of je een opdracht hebt of niet). Zelf hoef je niet op zoek naar een uitdagende opdracht, dat doen wij voor jou!
 • Waarom word ik gedetacheerd als trainee?

  Wij geloven dat detachering jou een goede start van jouw carrière biedt. Zo kan je werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers, je oriënteren welke specialisatie jij het leukst vindt en regelmatig van werkomgeving en taken wisselen.

 • Waar word ik gedetacheerd? QISS IT is actief in vier regio's: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Wij zoeken naar een werkplek bij jou in de buurt. De opdrachtgevers waarmee wij samenwerken zijn heel divers. Zo kan je aan de slag in de zorg, finance, (semi-)overheid, of bij een commerciële onderneming.
 • Hoe ziet werken in de IT-detachering eruit? QISS IT detacheert jou. Dat betekent dat je bij ons in dienst bent en kan gaan werken voor opdrachtgevers die jij leuk vindt. Je start bij een IT-servicedesk, daar ligt jouw IT-basis. Je komt in diverse branches te werken. Elke onderneming maakt tenslotte gebruik van ICT-faciliteiten!
  Is er tijdelijk geen opdracht? Dan ben jij gewoon zeker van jouw salaris. In deze periode kan je andere taken uitvoeren, bijvoorbeeld een handleiding schrijven of help je op een van de kantoren van QISS IT.
 • Wat zijn de ervaringen van andere trainees? Lees de blogs en verhalen van de QISS'ers. Zo vertellen zij over de eerste trainingsweek, hun werkervaring en hun redenen om te kiezen voor het QISS IT Traineeship.
 • Waarom is een traineeship interessant voor mij?

  Een traineeship biedt jou de kans om een opleiding te volgen, met salaris. De combinatie tussen leren en werkervaring opdoen staat centraal, waardoor mooie stappen zet in jouw carrière. Daarnaast ontvang je coaching door een van onze Talentmanagers, waardoor jij je niet alleen professioneel maar ook persoonlijk ontwikkeld.

 • Hoe ziet het opleidingstraject eruit? Het opleidingstraject vind je hier. Wij geloven in maatwerk, het overzicht geeft je een idee van het verloop van ons traineeship. Mocht jij eerder toe zijn aan de volgende stap, dan passen wij ons daar uiteraard op aan. 
 • Wat is werken in de IT? IT is the future! Vandaag de dag draait de IT niet meer om enkel programmeren en coderen. Vrijwel elke organisatie is afhankelijk van een goedlopende IT-afdeling. Hiervoor zijn ook talenten nodig die de brug kunnen slaan tussen de business en de IT. Juist voor deze rollen leiden wij young professionals op via ons traineeship.
 • Kan ik zonder ervaring of kennis aan de slag in de IT? Ja dat kan, bij QISS IT! Bij ons gaat het om jouw persoonlijkheid en talent. Ervaring in de IT is niet van groot belang. QISS IT zorgt ervoor dat je de kennis opdoet die nodig is om antwoord te kunnen geven op IT-vragen. We leiden je op voor een functie op een IT-afdeling bij een leuke opdrachtgever. Zo doe je tijdens het traineeship ook werkervaring op.
 • Is IT iets voor mij?

  De IT groeit en er is steeds meer behoefte naar communicatieve talenten in deze branche. Hierbij hoef je dus niet te coderen of programmeren. Wij vinden jouw skills en mindset belangrijker dan kennis en ervaring. Wij stellen een persoonlijk leerplan voor jou op, waarbij je erkende IT-certificaten gaat behalen. Zo ontwikkel jij je tot een IT-professional van de toekomst, die uitblinkt in communicatieve vaardigheden.

Heb jij nog meer vragen?

Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 09:00 tot 22:00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Traineeship

De mooiste jobs
bij de leukste
opdrachtgevers.

Altijd bij jou in de buurt

Wij helpen je binnen te komen bij organisaties die je eerder misschien voor onmogelijk hield. Hier ga je praktijkervaring opdoen. QISS IT biedt jou de theorie. Een combinatie van werken en leren. Bij QISS IT ben je verzekerd van een fijn salaris, baangarantie en doorgroeimogelijkheden.