Antwoorden op al jouw vragen

 • Waarom IT
 • Traineeship
 • Detachering
 • Over QISS IT
 • Coronavirus
 • Is IT iets voor mij? Zonder ervaring in IT kan dat lastig bepalen zijn. Bij QISS IT ga je je bezighouden met de communicatieve kant van IT. Na een trainingsweek bij ons (deels op kantoor en deels digitaal), kun je gaan werken op een IT-afdeling. Aangezien IT overal is, kan je in veel verschillende branches aan de slag. Zo neem je een optimaal kijkje in de keuken van de IT.

  Wil je hier meer over weten? Bel ons via +31703202989
 • Kan ik bij QISS IT beginnen en/of een traineeship volgen zonder ervaring en kennis van IT? Ja dat kan. Bij ons gaat het om jouw persoonlijkheid en talent. Ervaring in de IT is niet van groot belang. QISS IT zorgt ervoor dat je de kennis opdoet die nodig is om antwoord te kunnen geven op IT-vragen. We stomen je klaar voor een functie op een IT-afdeling bij een leuke opdrachtgever. Jij wordt daar degene die alles vlekkeloos laat verlopen.
 • Wat als IT niks voor mij is? Voordat jouw traject van start gaat, vertellen we je alles over de trainingen en het werk. Je ontmoet voorgangers die hun ervaring met je delen. Zo kun je een hele bewuste keuze maken. Maar dan kan het alsnog voorkomen dat jouw ambities toch ergens anders liggen. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Eerder stapten deelnemers bijvoorbeeld over naar het salesteam. Dat kan. QISS IT wil dat jij helemaal op je plek bent.
 • Hoe ziet het traineeship eruit? Het traineeship is een intensieve training bij QISS IT op kantoor, waarbij je theorie, e-learnings en praktijk afwisselt. Je leert in korte tijd de nodige basis IT-kennis en behaalt verschillende certificaten. En terwijl je dat doet, maak je kennis met de andere QISS-ers. We lunchen dagelijks samen en sluiten de week gezellig af met een borrel. Fun vinden we net zo belangrijk!
 • Wordt er zelfstudie van je verwacht? IT verandert continu. Het is dus zeker slim om up to date te blijven en zelf de ontwikkelingen in de gaten te houden. QISS IT geeft je met een jaarplanning een beetje houvast. Zo weet je precies wanneer je een examen hebt en kun je jouw eigen planning en studiemomenten gemakkelijk verwerken.
 • Wat zijn de ervaringen van andere trainees ‘Bij QISS IT heb ik echt heel veel geleerd! Je komt bij bedrijven terecht waar je zelf niet snel terecht zou zijn gekomen.’

  ‘Door de afwisseling in opdrachten doe je in korte tijd veel kennis en ervaring op.’

  ‘Via QISS IT ga je aan de slag op IT-supportafdelingen van grote (internationale) bedrijven. Jij bent daar het aanspreekpunt voor interne gebruikers en al hun IT-problemen.’

  ‘Jij zorgt ervoor dat iemand weer verder kan met zijn werk.’

 • Hoe ziet werken in de IT-detachering eruit? QISS IT detacheert jou. Dat betekent dat je bij ons in dienst bent en kan gaan werken voor opdrachtgevers die jij leuk vindt. Je start bij een IT-servicedesk, daar ligt jouw IT-basis. Maar via QISS IT werken betekent dat er met die kennis heel veel mogelijk is. Stel je voor: je kunt aan de slag voor het bedrijf waar jouw favoriete beauty product vandaan komt? Of bij een cool magazine? Via QISS IT heb je altijd garantie op een toffe job.
 • Wat als je een opdracht niet leuk vindt? Merk je op een gegeven moment dat je behoefte hebt aan meer verantwoordelijkheden? Wil je meer variatie of andere werkzaamheden? Wanneer je een opdracht niet leuk vindt, kun je dat overleggen met jouw persoonlijke accountmanager bij QISS IT. Dat is de spil tussen jou en de opdrachtgever. Je zoekt dus samen naar oplossingen. En past een opdracht echt niet bij jou, ook dan zoeken we naar nieuwe mogelijkheden.
 • Wat als ik tijdelijk geen opdracht heb? Begin je bij QISS IT, dan ben je een QISS-er en werk of studeer je binnen ons team, als er even geen opdracht is. Je kunt zelf aan de slag met e-learnings, maar ook QISS IT moet up to date blijven. Handleidingen kunnen worden herzien en je zou bijvoorbeeld een SWOT-analyse kunnen maken. Via dit bedrijfskundige model krijgen we inzicht in onze manier van werken. Heel leerzaam! Of bedenk leuke posts voor social media. Nieuwe ideeën zijn altijd more than welcome.
 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Solliciteren kan online. Via de website vul je jouw gegevens in en binnen 48 uur nemen wij contact met je op. Na een telefonische kennismaking ontmoeten we elkaar op kantoor. Kom dan gezellig met ons lunchen! We vinden dat leuk en zijn vooral benieuwd wie jij bent. Na deze eerste ontmoeting bellen we, als dat nodig is, nog een tweede keer en zullen we een en ander evalueren. Als we allebei verder willen, doen we een voorstel, bieden we je een contract gaan we snel van start.

  Bekijk hier alle stappen van de sollicitatieprocedure

 • Waarom kiezen voor QISS IT?

  QISS IT wil meer diversiteit op de IT-werkvloer. We kijken daarom liever naar persoonlijkheid en kwaliteit. Door middel van de DISC-methode zien we wat voor een type mens je bent en kunnen we inschatten wat bij jou past. Het gaat dus niet om competitie, maar om competenties. 

  Lees hier meer over waarom QISS IT jouw ideale uitdaging zou kunnen zijn.


 • Kan ik solliciteren vanwege het coronavirus? Ja, het is gewoon mogelijk om te solliciteren bij QISS IT. Ons recruitmentteam en alle ondersteunende teams werken onverminderd door aan het leveren van de kwaliteit die kandidaten en klanten van ons mogen verwachten. Dit doen we zoveel mogelijk vanuit huis, zoals geadviseerd door het RIVM en het kabinet.
 • Hoe werkt de sollicitatieprocedure? Zoals gezegd nodigen we je nog steeds van harte uit om te solliciteren op een van onze traineeships en onze andere vacatures. Om zaken overzichtelijk voor onze collega’s en kandidaten te houden zijn er wel een aantal belangrijke wijzigingen in de sollicitatieprocedure. Het doel hiervan is natuurlijk om de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.
 • Hoe ziet een sollicitatiegesprek eruit voor een traineeship? Op het moment dat onze talentmanager een match ziet naar aanleiding van jouw cv volgt een uitnodiging om deel te nemen aan een videogesprek. Hiervoor ontvang je een uitnodiging, waarmee je op het afgesproken tijdstip via het web kunt videobellen. Tevens vragen wij je voor te bereiden op het gesprek, door middel van een assessment. Bij het tweede gesprek zal een van de accountmanagers aansluiten. Is er een wederzijdse klik? Dan doen wij jou graag een aanbieding.
 • Hoe ziet een sollicitatiegesprek eruit voor een it functie? Op het moment dat onze talentmanager een match ziet naar aanleiding van jouw cv volgt een uitnodiging om deel te nemen aan een videogesprek. Hiervoor ontvang je een uitnodiging, waarmee je op het afgesproken tijdstip via het web kunt videobellen. Tevens vragen wij je voor te bereiden op het gesprek, door middel van een assessment.
  Zodra we een leuke opdrachtgever hebben neemt de accountmanager contact met je op om je uit te nodigen voor een tweede gesprek met de opdrachtgever zelf. Hierbij nemen we vanzelfsprekend alle veiligheidsmaatregelen in acht, zoals voorgeschreven door het RIVM. Uiteraard blijven onze collega’s kandidaten begroeten met een warme kop koffie en een grote glimlach, fysiek of op afstand.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 09:00 tot 23:00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Cilla van der Wiele
Cilla van der Wiele Talentmanager IT