Home Over QISS IT QISS & Answer

Antwoorden op al jouw vragen.

 • Jij & IT
 • Traineeship
 • Detachering
 • Over QISS IT
 • Update - Coronavirus
 • Is IT iets voor mij?

  De IT groeit en er is steeds meer behoefte naar communicatieve talenten in deze branche. Hierbij hoef je dus niet te coderen of programmeren. Wij vinden jouw skills en mindset belangrijker dan kennis en ervaring. Wij stellen een persoonlijk leerplan voor jou op, waarbij je erkende IT-certificaten gaat behalen. Zo ontwikkel jij je tot een IT-professional van de toekomst, die uitblinkt in communicatieve vaardigheden.

 • Kan ik zonder ervaring of kennis aan de slag in de IT? Ja dat kan, bij QISS IT! Bij ons gaat het om jouw persoonlijkheid en talent. Ervaring in de IT is niet van groot belang. QISS IT zorgt ervoor dat je de kennis opdoet die nodig is om antwoord te kunnen geven op IT-vragen. We leiden je op voor een functie op een IT-afdeling bij een leuke opdrachtgever. Zo doe je tijdens het traineeship ook werkervaring op.
 • Wat is werken in de IT? IT is the future! Vandaag de dag draait de IT niet meer om enkel programmeren en coderen. Vrijwel elke organisatie is afhankelijk van een goedlopende IT-afdeling. Hiervoor zijn ook talenten nodig die de brug kunnen slaan tussen de business en de IT. Juist voor deze rollen leiden wij young professionals op via ons traineeship.
 • Hoe ziet het opleidingstraject eruit? Het opleidingstraject vind je hier. Wij geloven in maatwerk, het overzicht geeft je een idee van het verloop van ons traineeship. Mocht jij eerder toe zijn aan de volgende stap, dan passen wij ons daar uiteraard op aan. 
 • Wat zijn de ervaringen van andere trainees? Lees de blogs en verhalen van de QISS'ers. Zo vertellen zij over de eerste trainingsweek, hun werkervaring en hun redenen om te kiezen voor het QISS IT Traineeship.
 • Waarom is een traineeship interessant voor mij?

  Een traineeship biedt jou de kans om een opleiding te volgen, met salaris. De combinatie tussen leren en werkervaring opdoen staat centraal, waardoor mooie stappen zet in jouw carrière. Daarnaast ontvang je coaching door een van onze Talentmanagers, waardoor jij je niet alleen professioneel maar ook persoonlijk ontwikkelt.

 • Hoe ziet werken in de IT-detachering eruit? QISS IT detacheert jou. Dat betekent dat je bij ons in dienst bent en kan gaan werken voor opdrachtgevers die jij leuk vindt. Je start bij een IT-servicedesk, daar ligt jouw IT-basis. Je komt in diverse branches te werken. Elke onderneming maakt tenslotte gebruik van ICT-faciliteiten!
  Is er tijdelijk geen opdracht? Dan ben jij gewoon zeker van jouw salaris. In deze periode kan je andere taken uitvoeren, bijvoorbeeld een handleiding schrijven of help je op een van de kantoren van QISS IT.
 • Waarom word ik gedetacheerd als trainee?

  Wij geloven dat detachering jou een goede start van jouw carrière biedt. Zo kan je werkervaring opdoen bij verschillende opdrachtgevers, je oriënteren welke specialisatie jij het leukst vindt en regelmatig van werkomgeving en taken wisselen.

 • Waar word ik gedetacheerd? QISS IT is actief in vier regio's: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Wij zoeken naar een werkplek bij jou in de buurt. De opdrachtgevers waarmee wij samenwerken zijn heel divers. Zo kan je aan de slag in de zorg, finance, (semi-)overheid, of bij een commerciële onderneming.
 • Wat zijn de voordelen van detachering voor mij? Naast de mogelijkheid om een kijkje te nemen in verschillende keukens, bouw je via detachering snel een groot netwerk op en kom je in aanraking met verschillende bedrijfsculturen. Daarnaast ben je in dienst bij QISS IT, heb je een vast maandsalaris (ongeacht of je een opdracht hebt of niet). Zelf hoef je niet op zoek naar een uitdagende opdracht, dat doen wij voor jou!
 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Solliciteren kan online. Via de website vul je jouw gegevens in en binnen 48 uur nemen wij contact met je op. Na een telefonische kennismaking ontmoeten we elkaar op kantoor. Kom dan gezellig met ons lunchen! We vinden dat leuk en zijn vooral benieuwd wie jij bent. Na deze eerste ontmoeting bellen we, als dat nodig is, nog een tweede keer en zullen we een en ander evalueren. Als we allebei verder willen, doen we een voorstel, bieden we je een contract gaan we snel van start.

  Bekijk hier alle stappen van de sollicitatieprocedure

 • Waarom kiezen voor QISS IT?

  QISS IT wil meer diversiteit op de IT-werkvloer. We kijken daarom liever naar persoonlijkheid en kwaliteit. Door middel van de DISC-methode zien we wat voor een type mens je bent en kunnen we inschatten wat bij jou past. Het gaat dus niet om competitie, maar om competenties. 

  Lees hier meer over waarom QISS IT jouw ideale uitdaging zou kunnen zijn.


 • Hoe gaat QISS IT om met de maatregelen rondom het coronavirus?

  Update 25 september 2021

  QISS IT volgt het advies van het RIVM op. Dit houdt in dat per 25 september de mondkapjesplicht en de 1,5-meter-afstands-regel niet langer van kracht zijn. Bij een fysieke afspraak bij ons op kantoor, houden wij graag rekening met jouw voorkeuren. Maak dit vooral kenbaar aan ons.

  Wanneer jij (verkoudheids-)klachten ervaart, vragen wij jou dit te melden. Wij zetten jouw afspraak dan graag om in een online gesprek.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Stacey Pastrana
Stacey Pastrana Recruiter

Ben je op zoek naar iets bijzonders?