Home Over QISS IT QISS & Answer

Antwoorden op al jouw vragen.

 • Jij & IT
 • Traineeship
 • Detachering
 • Over QISS IT
 • Is IT iets voor mij? De IT groeit en er is steeds meer behoefte aan communicatieve talenten in deze branche. Hierbij hoef je dus niet te coderen of programmeren. Wij vinden jouw skills en mindset belangrijker dan kennis en ervaring. Wij stellen een persoonlijk leerplan met je op. Ook ga je erkende IT certificaten behalen. Zo ontwikkel jij je tot een IT professional van de toekomst, die uitblinkt in communicatieve vaardigheden.
 • Kan ik zonder ervaring of kennis aan de slag in de IT? Ja dat kan! Bij QISS IT gaat het om jouw persoonlijkheid en talent. Ervaring in de IT is dan ook niet belangrijk. Wij leren je alles wat je moet weten om antwoord te kunnen geven op de IT vragen die jij in je werk krijgt. We leiden je op voor een functie op een IT afdeling bij een leuke opdrachtgever. Zo doe je tijdens het IT traineeship ook werkervaring op.
 • Wat betekent werken in de IT? IT is the future! IT is niet meer alleen programmeren en coderen. Bijna elke organisatie heeft een goedlopende IT afdeling nodig. Hiervoor zijn ook talenten nodig die de brug kunnen slaan tussen de business en de 'mensenkant' van IT. Met ons IT traineeship leiden we young professionals op voor deze rollen.
 • Hoe ziet het opleidingstraject eruit? Het opleidingstraject vind je hier. Wij geloven in maatwerk. Het overzicht geeft je alvast een idee van het verloop van ons IT traineeship. Ben jij al eerder toe aan de volgende stap? Dan gaan we ervoor!
 • Wat zijn de ervaringen van andere trainees? Lees de blogs en verhalen van onze QISS'ers. Of bekijk video’s van interviews met onze IT trainees. Zo vertellen ze over de eerste trainingsweek, hun werkervaring en redenen om te kiezen voor het QISS IT traineeship.
 • Waarom is een traineeship interessant voor mij? Een IT traineeship biedt jou de kans om een opleiding te volgen, mét salaris. De combinatie tussen leren en werken staat centraal. Hierdoor kun je mooie stappen zetten in je carrière. Ook krijg je begeleiding van één van onze Talentmanagers en van IT coaches binnen jouw specialisatie, waardoor jij je niet alleen professioneel maar ook persoonlijk ontwikkelt.
 • Hoe ziet werken in de IT-detachering eruit? QISS IT detacheert jou. Dat betekent dat je bij ons in dienst bent en kan gaan werken voor opdrachtgevers die jij leuk vindt. Je start bij een IT servicedesk. Daar ligt jouw IT basis. Je komt in verschillende branches te werken, want elke onderneming heeft natuurlijk met IT te maken. Heb je tijdelijk geen opdracht? Dan krijg je gewoon salaris. In deze periode voer je andere taken uit en volg je trainingen in de QISS academy. Zo schrijf je bijvoorbeeld een handleiding over bepaalde software of help je mee het IT traineeship verder door te ontwikkelen op één van onze QISS IT kantoren.
 • Waarom word ik gedetacheerd als trainee? Met detachering maak je een vliegende start in je IT carrière. Zo doe je werkervaring op bij verschillende opdrachtgevers, ontdek je welke specialisatie jij het leukst vindt en blijft je werk afwisselend doordat je regelmatig van werkomgeving en taken verandert.
 • Waar word ik gedetacheerd? QISS IT is actief in vier regio's: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Wij zoeken naar een werkplek bij jou in de buurt. De opdrachtgevers waarmee we samenwerken zijn heel divers. Zo kan je aan de slag in de zorg, finance, (semi-)overheid, of bij een commerciële onderneming. ABN Amro, de ANWB of L’Oréal bijvoorbeeld!
 • Wat zijn de voordelen van detachering voor mij? Dankzij detachering ontwikkel jij je razendsnel. Je kunt namelijk een kijkje nemen in verschillende keukens, bouwt snel een groot netwerk op en komt in aanraking met verschillende bedrijfsculturen. Omdat je in dienst komt bij QISS IT, heb je een vast maandsalaris. Ook als je tijdelijk geen opdracht hebt. Daar hoef je trouwens ook zelf niet naar te zoeken. Dat doen wij voor jou!
 • Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Solliciteren kan online. Via de website vul je jouw gegevens in en binnen 48 uur nemen wij contact met je op. Na een telefonische kennismaking ontmoeten we elkaar op kantoor. Kom dan gezellig met ons lunchen! We vinden dat leuk en zijn vooral benieuwd wie jij bent. Na deze eerste ontmoeting bellen we, als dat nodig is, nog een tweede keer en zullen we een en ander evalueren. Als we allebei verder willen, doen we een voorstel, bieden we je een contract gaan we snel van start.

  Bekijk hier alle stappen van de sollicitatieprocedure

 • Waarom kiezen voor QISS IT?

  QISS IT wil meer diversiteit op de IT-werkvloer. We kijken daarom liever naar persoonlijkheid en kwaliteit. Door middel van de DISC-methode zien we wat voor een type mens je bent en kunnen we inschatten wat bij jou past. Het gaat dus niet om competitie, maar om competenties. 

  Lees hier meer over waarom QISS IT jouw ideale uitdaging zou kunnen zijn.


Staat jouw vraag er niet tussen?

Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08:00 tot 20:00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Julienne Mudde
Julienne Mudde

Ben je op zoek naar iets bijzonders?