Welke taken verricht de ICT helpdesk?

Wat kan je verwachten?

•••

De ICT helpdesk is onmisbaar binnen bedrijven. Dagelijks zet de ICT helpdesk zich in om ICT gerelateerde problemen op te lossen. Gebruikers kunnen contact opnemen en worden door de helpdesk geholpen. Hiervoor komen zowel IT- als communicatie skills goed van pas.

Hier lees je meer over de vacature als ICT helpdesk medewerker. Zo kun je zelf bepalen of het iets voor je is. Om je een goed beeld te geven gaan we in op de perfecte ICT medewerker, de vacatures en de opleiding.


Een perfecte ICT helpdesk medewerker

Ben je probleemoplossend, handig in de omgang met mensen en krijg je energie van ICT software? Dan ben jij misschien wel dé perfecte ICT helpdesk medewerker. Je bent communicatief sterk en weet hoe je mensen het best kunt helpen. Daarnaast weet jij altijd wel in oplossingen te denken.

Met jouw kennis en talent weet jij mensen verder te helpen. Jij weet raad met belangrijke defecten, veel voorkomende problemen en ontwikkelingen. En kom je er niet uit? Dan heb je altijd nog een team van collega’s om je heen. Naast dat je zelf kunt genieten van ruimte en zelfstandigheid, kun je altijd terugvallen op de rest je team.


Wat kun je verwachten van ICT helpdesk vacatures?

Van een ICT helpdesk vacature kun je veel verwachten. Niet onbelangrijk is allereerst dat je een goed salaris kunt verwachten. Daarnaast heb je bij QISS IT meer dan genoeg mogelijkheden om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Jouw positionering op de markt wordt alsmaar beter.

Verder kun je ervan uitgaan dat je aan alle kanten in het werk wordt gefaciliteerd. De kosten die je maakt om te reizen worden vergoed, je geniet van een ruim aantal vakantiedagen en vakantiegeld én kan indien gewenst gebruik maken van een lease auto. Aan een pensioenplan wordt ook gedacht. Alles wordt voor je geregeld en kan besproken worden.


Een ICT helpdesk opleiding

Zie jij jezelf als de nieuwe perfecte ICT helpdesk medewerker maar heb je nog niet de juiste opleiding binnen? Volg dan bij ons het IT traineeship. Tijdens de bootcamp en de ervaring die je opdoet in de praktijk leer je de basis van ICT. Vanuit dit punt kun je starten met een servicedesk functie. Binnen de kortste keren ben je klaar om jouw talenten te benutten. Wacht dus niet langer met de eerste stap naar een kansrijke toekomst.


Vacatures ICT helpdesk

Als je enthousiast bent geworden, neem dan zeker eens een kijkje bij de ICT helpdesk vacatures. Denk jij dat de baan aansluit bij jouw persoonlijkheid, competenties en wensen? Kijk dan eens waar je in kunt stromen.

Dat kan namelijk op verschillende niveaus. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, dat maakt dus niet uit. Zo vind je altijd een vacature die goed bij jou past.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?