Wat kun je verwachten van vacatures voor functioneel beheerder?

Wil je je laten omscholen naar de IT sector?

•••

De functioneel beheerder is een belangrijke schakel in iedere organisatie. Je bent namelijk mede verantwoordelijk voor het goed functioneren van de hele ICT infrastructuur. Van apps, clouds en SaaS oplossingen tot beveiliging en dataopslag. De functioneel beheerder is vaak het eerste contactpunt voor werknemers binnen de organisatie voor alles wat met IT te maken heeft.

Er zijn op het moment aardig wat vacatures voor functioneel beheerder, door heel Nederland. Dat houdt in dat je een mooi salaris mag verwachten en dat er goede doorgroeimogelijkheden zijn. En als we de prognoses mogen geloven, dan blijft dit nog wel een flink aantal jaren zo.


Heb je een opleiding nodig als functioneel beheerder?

De meeste werkgevers zoeken kandidaten met minimaal een HBO opleiding. Het is een pré als je een IT opleiding hebt, zoals Technische Bedrijfskunde, Business IT & Management of Bedrijfsinformatica. Maar dat is geen vereiste. Met een andere opleiding en ervaring in de IT sector, maak je net zoveel kans.

Mocht je niet over de juiste opleiding beschikken en ook geen ervaring hebben in de IT, dan is een omscholingstraject misschien iets voor jou. QISS-IT heeft bijvoorbeeld een zeer gerespecteerd werk-leertraject, speciaal voor kandidaten zoals jij. Dan kun je meteen aan de slag en dankzij de juiste begeleiding en opleidingen hogerop komen in je IT carrière.


Functioneel beheer: zo ziet jouw baan eruit

Het leuke van het werk als functioneel beheerder is dat je eigenlijk de hele dag met mensen bezig bent. Je ondersteunt jouw collega’s bij het gebruik van het hele IT systeem van de organisatie. Dan hebben we het over Promis, SaaS, Sharepoint en Cloud apps en oplossingen. Tegelijkertijd houd je ook contact met engineers en leveranciers van buitenaf.

Daarnaast mag je ook meedenken met de toekomst van het IT landschap binnen de organisatie. Je bekijkt de bestaande infrastructuur en processen kritisch. En geeft advies over mogelijke verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging, nieuwe apps en bedrijfsprocessen. Kortom, geen dag is hetzelfde.

Word een functioneel beheer professional!
Er zijn momenteel heel veel vacatures in de ICT sector. Profiteer hier van en ga meteen op zoek naar een leuke baan als functioneel beheerder. Op onze vacaturepagina vind je de beste vacatures voor functioneel beheer professionals. Evenals andere uitdagende vacatures in dit leuke vakgebied.

Lijkt het je wat om als functioneel beheerder aan de slag te gaan? Maar heb je nog niet alle skills in huis? Ga dan eens om tafel zitten met een van onze consulenten van de QISS-IT Academy. Dit is dé plek in Nederland voor opleidingen en omscholingstrajecten in de IT branche. Samen kunnen jullie bepalen welke praktische cursus voor functioneel beheer bij jou past en een traject samenstellen.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?