Wat kun je verwachten van IT helpdesk vacatures?

Aan de slag bij een IT helpdesk?

•••

Op dit moment zijn er veel IT helpdesk vacatures beschikbaar. De meeste IT helpdesk vacatures zijn op zoek naar professionals die technische ondersteuning en assistentie bieden aan klanten, zowel telefonisch als persoonlijk. Je hebt dus zowel technische IT skills nodig, als vaardigheden op het gebied van communicatie.


IT helpdesk vacatures staan bekend om hun goede salaris. Verder zijn er uitstekende doorgroeimogelijkheden. Bij QISS-IT hebben we speciale bootcamps voor nieuwe IT helpdesk medewerkers. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je alles over deze leuke baan en waar je de beste IT helpdesk vacatures kunt vinden.


De taken van de IT helpdesk

Wanneer je werkt op de IT helpdesk dan ben je verantwoordelijk voor het verlenen van technische ondersteuning en assistentie. Via telefoon, mail of via persoonlijk contact heeft een IT helpdesk medewerker contact met klanten om hun computerproblemen op te lossen. Het kan om zowel software als hardware problemen gaan. Dit zijn de taken van IT helpdesk vacatures op een rij:

  • Eerste aanspreekpunt voor klanten die technische ondersteuning zoeken via telefoon of e-mail.
  • Probleemoplossing op afstand uitvoeren door middel van diagnostische tests en het stellen van relevante vragen.
  • De beste oplossing bepalen op basis van de gegevens die door klanten zijn verstrekt.
  • Technische informatie verstrekken over ICT producten en diensten.
  • Administratie van contact en ticket systeem.
  • Opvolgen van tickets en de klantstatus bijwerken.


De perfecte IT helpdesk medewerker

De perfecte IT helpdesk medewerker is een gedreven persoon met een sterk analytisch vermogen. Je hebt talent om snel tot de kern van het probleem komen en daarna een geschikte oplossing te bedenken. Verder is de perfecte kandidaat voor IT helpdesk vacatures communicatief sterk en proactief.

Natuurlijk is het belangrijk om IT skills te hebben, maar empathie is bijvoorbeeld ook een belangrijke vaardigheid. Je bent namelijk de hele dag in contact met mensen die tegen problemen aangelopen zijn. Zij willen naast een oplossing voor hun technische probleem, ook gerust gesteld worden.


IT helpdesk training voor jou

Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben, dan is de IT helpdesk training iets voor jou. QISS-IT heeft een IT traineeship die jou in twee jaar klaarstoomt voor een succesvolle carrière in de ICT. Na een intensieve bootcamp, ga je gelijk de werkvloer op om werkervaring op te doen op de IT Helpdesk van een van hun klanten.

Na je IT helpdesk training, kun je bij QISS-IT nog verder studeren. Je krijgt namelijk toegang tot de QISS-IT Academy. Hier kun jij jouw IT skills verder ontwikkelen en erkende certificaten halen. Zo kun je je verder specialiseren en doorgroeien in de ICT branche.


De leukste vacatures voor IT helpdesk medewerker

Op dit moment zijn er veel vacatures in de ICT branche. De leukste vacatures voor IT helpdeskmedewerker in Nederland vind je bij QISS-IT. Bij ons vind je het meest uitgebreide aanbod full- en part-time vacatures bij grote Nederlandse bedrijven en multinationals. QISS-IT is jouw perfecte partner voor een kansrijke toekomst in de ICT.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?