Wat is een persoonlijk ontwikkelplan?

Je ambities boven tafel krijgen

•••

Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wilt bereiken binnen het werkgebied (ICT) en hoe je dat gaat doen. Dit kan op korte of lange termijn.
Dit plan bespreek je met ons om te kijken welke stappen je zelf kunt uitvoeren en bij welke je hulp nodig hebt.
Het werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt je jouw ambities boven tafel te krijgen. Met behulp van het persoonlijk ontwikkelingsplan kun jij blijven leren en jezelf ontwikkelen binnen de ICT en in je functie.


Een persoonlijk ontwikkelingsplan: een voorbeeld voor jou

Wanneer je een traineeship of functie in de ICT bij QISS-IT gaat doen, zullen we altijd letten op jouw behoeftes en wensen in een baan. Wat wil je en wat wil je binnen een aantal jaar bereikt hebben? We kijken samen naar de mogelijkheden en zoeken altijd de meest passende functies bij jouw wensen.
Hierbij hoort ook een persoonlijk ontwikkelplan. In dit ontwikkelplan zet je neer wat je graag terug wilt zien in een functie, over welke vaardigheden en kennis je al beschikt en waar je graag nog meer in wilt groeien. Op deze manier breng je in kaart waar je op dit moment in je carrière staat en waarin je wilt groeien en hoe je dit wilt doen.

Zo kun je bijvoorbeeld bij je huidige vaardigheden ‘communicatief’ staan en wil je in de toekomst de vaardigheid ‘gestructureerd/plannen’ ook goed beheersen. In een persoonlijk ontwikkelplan schrijf je dit op. Ook zet je de stappen die je moet/wilt maken om die vaardigheid te beheersen in je plan.
Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van de stappen die je wilt afleggen om het beste uit jezelf te halen!


Welke punten verwerken we in het plan?

In een persoonlijk ontwikkelingsplan schrijf je onder andere wat je leuk vindt aan je baan of studie, en wat je minder leuk vindt. Ook vaardigheden waar je goed in bent komen in de POP te staan, maar ook zeker een lijstje van skills die jij verder wilt ontwikkelen.
Om een POP op te stellen moet je grondig nadenken over jezelf en je toekomst. Werken met een POP helpt je om je ambities waar te maken. Je onderzoekt wat je wilt leren en wat je moet leren om je werk goed te doen. Uiteraard helpt QISS-IT je met het verwezenlijken van jouw ambities!

Een persoonlijk ontwikkelplan is altijd SMART opgesteld. SMART staat voor:

  • specifiek;
  • meetbaar;
  • acceptabel;
  • realistisch;
  • tijdgebonden.


Dit zorgt voor een duidelijk en haalbaar plan om jezelf te ontwikkelen.


Het traineeship bij QISS-IT

Het IT traineeship van QISS-IT staat in het teken om je alles over IT bij te brengen én te kijken naar jouw wensen en competenties. We kijken wat je goed kan en wat je het leukst vindt om te doen en verwerken dit uiteraard in jouw persoonlijk ontwikkelplan. Op deze manier proberen we jouw ideale baan in de ICT te realiseren!
Wil je meer weten over het IT traineeship van QISS-IT en het persoonlijk ontwikkelplan? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?