Wat doet een werkplekbeheerder?

Een veelzijdige functie

•••

Als werkplekbeheerder neem jij een belangrijke rol in bij het optimaliseren van de werkplek. Jouw ICT technische kennis en ervaring zet je in om processen soepeler te laten verlopen. Jij hebt het talent om een brug te slaan tussen de servicedesk en het systeembeheer. Bij deze veelzijdige functie is geen dag hetzelfde.

Lijkt het je wat om als werkplekbeheerder aan de slag te gaan? Lees dan snel verder om meer over de functie te weten te komen. En herken je je in het profiel, aarzel dan niet om de eerste stap te zetten in je carrière als werkplekbeheerder en te solliciteren.


De leukste werkplekbeheerder vacatures

Ben jij op zoek naar een vacature als werkplekbeheerder? Dan ben je bij QISS IT aan het juiste adres. Jij geeft vorm aan de ideale ICT werkplek en bent dagelijks in contact met de gebruikers. Als werkplekbeheerder ben je communicatief vaardig, denken mee en weten hoe ze ICT gebruikers kunnen helpen.

Met jouw probleemoplossende visie loopt alles binnen de kortste keren op rolletjes. De vacature als werkplekbeheerder is veelzijdig, zit vol met ontwikkelingsmogelijkheden en staat bekend om het goede salaris. Naast het beheren van de werkplek zijn er tal van software gerelateerde taken die jij op je kunt nemen.

Wat kun je verwachten van vacatures voor werkplekbeheerder?

Van de vacature als werkplekbeheerder kun je veel verwachten: veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, een goed salaris en dat in een ontspannen werksfeer. Het werk is divers en met jouw IT skills til je de processen naar een hoger niveau. Met de ontwikkelingsmogelijkheden werk je tegelijkertijd aan een kansrijke toekomst. Je bent betrokken bij allerlei processen, waardoor geen dag hetzelfde is.

Zo ben je de ene dag bezig met het oplossen van eerste en tweedelijns incidenten, en kun je de andere dag nieuwe werkplekken uitrollen. Veel werk je met de programma’s TOPdesk, Office en Windows. Je beheert rechten en vervult een unieke rol bij projecten, zoals migraties. Changes behandelen en oppakken valt ook binnen jouw werkveld. Een vacature met veel afwisselende werkzaamheden. Van a tot z ben je betrokken bij het ondersteunen en adviseren van ICT gebruikers.


Een werkplekbeheerder worden: deze opleiding heb je nodig

Voor het invullen van de vacature als werkplekbeheerder heb je een afgeronde ICT opleiding nodig. Dit kan een MBO 4 ICT opleiding zijn of van hoger niveau. Daarnaast is het een echte pré als weet hoe je met de ITIL methodiek om moet gaan en als je in het bezit bent van een rijbewijs. Zijn ook programma’s als Citrix, Ivantic en Office 365 voor jou een fluitje van een cent? Dan ben je klaar om te solliciteren voor de functie als werkplekbeheerder.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?