Waarom je IT afdeling diversiteit nodig heeft

Dit is onmisbaar geworden

•••

Heb jij nog steeds het beeld dat op een IT afdeling alleen mensen werken die vergroeit zijn met hun computer, ergens in de kelder van het kantoor? We kunnen je vertellen, dat is niet de realiteit! Op de IT afdeling ontstaan steeds meer functies die vrij weinig met programmeren en coderen te maken hebben. Juist niet, want communicatie skills zijn nu juist onmisbaar geworden voor de gemiddelde IT afdeling. En met die verandering van het vak, verandert het IT team natuurlijk mee.


Diversiteit zorgt voor de beste oplossing voor je probleem

De IT afdeling van nu moet exact begrijpen welke wensen en problemen er in de organisatie spelen. Dit kunnen grote zaken zijn, zoals dat een CRM systeem niet meer voldoet aan de eisen, maar ook iets kleins: dat er standaard de heer / mevrouw in een aanhef komt te staan, terwijl je dit inclusiever zou willen maken voor al je klanten.


Voor dit soort uitdaging en wil je natuurlijk de beste oplossing. En daarvoor heb je een IT team nodig dat goede communicatieve skills heeft, en vanuit hun eigen diverse achtergrond snapt dat je een probleem van meerdere invalshoeken kunt bekijken. Zo komt een team tot betere oplossingen, waar de business direct van profiteert.


Voordelen van meer diversiteit in je IT team

Teams die meer divers zijn, zorgen hierdoor voor inclusievere oplossingen en producten, maar ook dat de samenwerking beter verloopt. Het is namelijk onderzocht dat diversiteit in teams zorgt voor hogere productiviteit, en dat dit op de lange termijn ook zorgt voor meer winst. Dit komt omdat als een IT team meer divers is, je betere beslissingen neemt. Vooroordelen kunnen een beslissingsproces vaak beïnvloeden (“Nee, een aanhef genderneutraal maken is niet nodig voor onze organisatie”). Als je een divers team hebt, zullen er betrouwbaardere beslissingen genomen worden die meer fact-based zijn. Zo wordt rekening gehouden met meerdere invalshoeken.


Het persoonlijke aspect van meer diversiteit

Daarnaast zorgt een divers team ervoor dat er minder discriminatie is, dat er minder respectloze uitingen gedaan worden, en dat je ook voor nieuw talent weer aantrekkelijker bent. Door met mensen om te gaan met een andere achtergrond, kan dit jouw wereld verrijken, maar leer je ook om anderen beter te begrijpen. Eigenlijk heeft diversiteit alleen maar voordelen voor de IT afdeling! En dat is precies waarom we bij QISS IT niet werven door te kijken naar de standaard vereisten zoals opleiding en werkervaring, maar dat we jouw verhaal willen horen en benieuwd zijn naar jouw talent.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?