Vrouwen in de ICT

Op zoek naar een baan in de ICT

•••

Er zijn meer vrouwen in de ICT nodig. Want vrouwen zijn helaas nog steeds sterk ondervertegenwoordigd in deze uitdagende branche. Op dit moment zijn er veel openstaande vacatures in Nederland voor mensen met IT skills. Het perfecte moment dus voor vrouwen om over te stappen naar de ICT. Of om een ICT carrière te beginnen.


Het leukste werk voor vrouwen in de ICT

Met de snelle uitbreiding van de ICT branche, neemt de vraag naar professionals met de vereiste vaardigheden als maar toe. Dit is een geweldige kans voor vrouwen die interesse hebben in ICT en computers in het algemeen. Voor vrouwen zijn er in de ICT sector heel veel leuke banen. Dit is de top drie van dit moment:
  1. Data-analist - Een ICT-baan met een goed salaris en mooie ontwikkelingstrajecten. Als data-analist ben je verantwoordelijk voor het vertalen van cijfers in begrijpelijke taal en grafieken.
  2. Web developer - Ook een zeer leuke baan voor vrouwen in ICT. De web developer programmeert websites en apps. Je moet dus alles weten over coderen. Tegenover die gespecialiseerde kennis staat een goed salaris.
  3. ICT-support - Dit is een ondersteunende rol waarbij je klanten help technische problemen op te lossen. Dit is een uitdagende startersfunctie voor vrouwen in de ICT met uitstekende groei perspectieven.


Er is geen enkele reden waarom vrouwen niet hun perfecte baan in de ICT kunnen vinden. De ICT branche staat open voor iedereen met een relevante opleiding, talent en een ‘can do’ mentaliteit. Sterker nog, omdat vrouwen helaas nog een minderheid vormen in de ICT, is het voor hen vaak makkelijker om promotie te maken en door te groeien.


Vacatures voor vrouwen in de ICT

Nederland heeft op dit moment heel erg veel vacatures open staan in de ICT-branche. Ben jij een vrouw, heb je IT skills en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan is dit een uitstekend moment om eens rond te kijken bij de vacatures. Vooral QISS-IT heeft veel vacatures voor vrouwen in de ICT.

Bij QISS-IT vind je een uitgebreide selectie van ICT vacatures voor zowel beginners als voor professionals met jarenlange ervaring. Je kunt kiezen uit diverse opdrachtgevers door heel Nederland. Speciaal voor beginners zijn er zeer interessante ICT traineeships bij grote, internationale bedrijven.


ICT vrouwen: powervrouwen!

De ICT branche wordt nog steeds voornamelijk geassocieerd met mannen. En de cijfers beamen dit. ICT vrouwen vormen vandaag de dag nog steeds een veel te kleine minderheid. En dat terwijl vrouwen net zo veel talent hebben voor computers en codering als mannen. Misschien zelfs wel meer?
Het is voor vrouwen niet altijd even makkelijk om een mannen wereld binnen te treden. Je moet constant barrières doorbreken en vooroordelen ontkrachten. Daarom zijn vrouwen in de ICT echte powervrouwen. Zij laten zich niet kisten en gaan voor hun dromen.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?