Solliciteren is gewoon nog mogelijk! ×
Vanwege het coronavirus is er momenteel veel onzekerheid. Echter vinden wij het belangrijk om te laten weten dat iedereen gewoon bij ons kan solliciteren en vrijblijvend vragen kan stellen. Jouw sollicitatiegesprek vindt online plaats, bijvoorbeeld via Skype!

Vandaag kloppen we aan bij ..... Marinde

Door Sanne Broekman

•••

Nu veel collega's van QISS IT deels thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke week (virtueel) aan bij een collega aan die thuiswerkt. Vandaag gaan we langs bij Marinde, IT supportmedewerker bij een van onze opdrachtgevers.

Hoe ziet je dag er uit


Ik begin het liefst zo vroeg mogelijk. Ik ga dan eerst even douchen, dan bak ik verse broodjes af, zet ik een kop koffie en ga ik aan de slag. Doordat ik vroeg begin, heb ik het einde van de middag en de avond lekker voor mezelf. En als de zon schijnt, dan kan ik hier na werk genieten in de tuin. Gedurende mijn werkdag houd ik mij bezig met de taken van mijn afwisselende combinatiefunctie: Ik ben lid van het Service & Support team, het Technisch Applicatiebeheer team, doe het functioneel beheer van onze telefonieomgeving én vervang mijn collega die met zwangerschapsverlof is met het functioneel beheer van TOPdesk.

Wat is het meest anders dan op kantoor werken


Uiteraard het missen van face to face contact met mijn collega’s, maar ook het feit dat ik het gevoel blijf hebben dat ik niet aan het werk ben, doordat ik er niet fysiek naar toe ga. Het blijkt dat we nu juist ontzettend productief met zijn allen, en we behalen heel mooie resultaten op dit moment!

Wat zijn de Voor- en nadelen van thuiswerken

Voordelen

  • Eigen werktijden bepalen en mijn eigen tijd indelen.
  • Geen reistijd.
  • Snel schakelen met collega’s door de vergrote bereikbaarheid.
  • Betere concentratie, weinig afleiding (op m’n twee katten na).
  • Geen stress en ik heb het idee dat ik meer uitgerust mijn dag begin én eindig.

Nadelen

  • De beperkingen doordat onze gebouwen gesloten zijn, waardoor bijvoorbeeld alle computerlokalen niet toegankelijk zijn en updates niet zo gemakkelijk kunnen worden uitgerold. Ook hardware gerelateerde problemen kunnen op dit moment lastig opgelost worden.
  • Geen gezellige werksfeer waar ik energie van krijg. 
  • Balans tussen werk en privé is moeilijker te onderscheiden.

Wat mis je?


Eigenlijk vooral mijn collega’s om me heen. Ik kan heel goed alleen zijn, maar mis toch wel echt de gezelligheid, de echte interactie, het sparren en zo.

Wat laat jij zien als jouw toegevoegde waarde?


Dat ik flexibel ben, snel kan schakelen, overal van op de hoogte ben en probeer te blijven .

BIJ WIE KLOP JIJ AAN?


Ik geef het stokje door aan Angela van Vliet.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Regio Amsterdam/Den Haag