Vandaag kloppen we aan bij ... Angela

Door Sanne Broekman

•••

Nu veel collega's van QISS IT deels thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke week (virtueel) aan bij een collega aan die thuiswerkt. Vandaag gaan we langs bij Angela, IT supportmedewerker bij een van onze opdrachtgevers. 

Hoe ziet je dag er uit?


Ik start in de ochtend mijn laptop op en log dan in op de telefoon en de mailbox. Ik zorg ervoor dat de mailbox als eerste wordt opgeschoond. Op elk mailtje moet een passend antwoord worden verstuurd. Ondertussen neem ik ook de telefoon van de servicedesk op.

Binnenkort gaan wij met een nieuw programma werken, ik probeer mij dit nu al eigen te maken. Veel informatie registreer ik in OneNote. Mijn collega's doen dit ook, zodat er een volledig document ontstaat met alle belangrijke informatie over het programma. Het is fijn dat we een document hebben waar we alles even in kunnen terugzoeken. Dit is ook belangrijk voor collega's die net gestart zijn of gaan starten.

Wat is het meest anders dan op kantoor werken?

Omdat ik nu thuis werk zie ik mijn familie veel meer. Ik vind het fijn dat ik mijn familie nu veel zie, maar mis mijn collega's.

Wat zijn de voor-en nadelen van thuiswerken?

Voordeel:

  • Reistijd. Ik hoef nu geen 100 kilometer per dag te rijden. Ik klap nu gewoon mijn laptop dicht en ben klaar met werken.
  • Betere concentratie, weinig afleiding


Nadeel:

  • Ik kan niet snel iets meer vragen aan mijn directe collega’s. Dit doen wij nu via teams. Soms duurt dan het dan iets langer voor je antwoord hebt. 
  • Balans tussen werk en privé is moeilijker te onderscheiden. 
  • Geen pauzes tussen door. Ik merk dat ik toch gewoon blijf doorwerken.


WAT MIS JE?

Het gezellig kletsen met je collega’s. Als je op kantoor zit komt er vaak een collega langs die even een praatje wil maken. Hierdoor bouw je snel vriendschappen op en leer je mensen sneller kennen.


Wat laat jij zien als jouw toegevoegde waarde?


Ik ben verantwoordelijk om het registratieproces bewaken, prioriteiten te stellen en tijdig bij te sturen waar mogelijk. Alles moet geregistreerd worden in 1 document en dit moet dan ook zo goed mogelijk ingevuld staan.

Bij wie klop jij aan?

Ik geef het stokje door aan Yasmin Reitsma.


Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Traineeship

Ben je op zoek naar iets bijzonders?