Vandaag kloppen wij aan bij… Roanne

Door Sanne Broekman

•••

Nu veel collega's van QISS IT deels thuiswerken, geven we graag een inkijkje hoe dat nou eigenlijk gaat. We kloppen elke week (virtueel) aan bij een collega aan die thuiswerkt. Vandaag gaan we langs bij Roanne, SharePoint applicatiebeheerder bij één van onze opdrachtgevers.

Hoe ziet je dag er uit?

Mijn dagen zijn zeer afwisselend omdat ik op dit moment twee functies vervul. Ik start vandaag op het servicecenter waar ik verantwoordelijk ben voor het beantwoorden van telefoon en e-mails. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk op weg te helpen om toch thuis te kunnen werken in deze tijd.

In de middag vervul ik de rol van SharePoint applicatiebeheerder, waarbij beheertaken een deel in beslag nemen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de ontwikkeling van nieuwe applicaties in SharePoint. In deze rol is het belangrijk contact te onderhouden met de developers, testers en natuurlijk de business (de klant).

Wat is het meest anders dan fulltime op kantoor werken?

Door de periode waar we nu in zitten, vinden deze overleggen plaats via telefoon of Google Meet terwijl we normaal gesproken als team bij elkaar zitten. Ook de klant loopt normaliter bij ons over de afdeling en is makkelijk aanspreekbaar. Door ieders thuissituatie ed. is het nu een uitdaging om dergelijke overleggen makkelijk plaats te laten vinden. Ik zit op dit moment nog in mijn inwerkperiode en moet nog groeien in deze functie. Ik kan gelukkig online veel contact onderhouden met mijn directe collega's en leidinggevende voor het ontvangen van feedback.

Wat zijn de Voor-en nadelen van thuiswerken?

Waar ik normaal gesproken elke dag naar Utrecht of Amsterdam reis, zit ik nu thuis. Dit scheelt veel tijd, waardoor er tijd overblijft voor andere dingen. Zo heb ik weer eens tijd gevonden om een boek te lezen en kan ik nu met dit lekkere weer genieten van de zon in mijn achtertuin.

Wat mis je?

Ik mis de praatjes met collega's tussen het werk door of tijdens de lunch, maar dit lossen we op door af en toe een online meeting aan te zetten en tussen het werk door wat te kletsen.

Wat laat jij zien als jouw toegevoegde waarde?

Voorheen was de doorlooptijd van tickets gericht aan het SharePoint team redelijk hoog omdat het vaak niet prioriteit nummer 1 was. Nu ik deel uit maak van dit team en we nu echt de focus leggen op het verkorten van de doorlooptijd, is deze  aanzienlijk gedaald. Daarnaast toon ik mijn bereidwilligheid om te leren en ga ik geen uitdaging uit de weg.

Ik denk dat ik dus vooral laat zien dat ik houd van hard werken, ook vanuit huis!

Bij wie klop jij aan?

Ik geef het stokje door aan Sharon Vendel.

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Sanjeeva Van Elleswijk
Sanjeeva Van Elleswijk Sales Manager Werving & Selectie

Ben je op zoek naar iets bijzonders?