Investeren in een ander én in jezelf

Testimonial Tessa

•••

Mijn avontuur bij QISS IT is begonnen in 2017. Daar heb ik een bijzondere route afgelegd, aangezien ik ben begonnen als IT-trainee. QISS IT kwam op mijn pad tijdens een periode van sollicitaties, zonder dat ik ooit bewust over de IT-branche had nagedacht. Ik heb uiteindelijk voor deze nieuwe branche gekozen, omdat ik mij onmiddellijk op mijn plek voelde bij QISS. Dit vond ik erg belangrijk. Die nieuwe kennis die ik ging opdoen, dat zou wel goed komen! De eerste fase heb ik doorlopen als elke trainee, met inspirerende trainingen en ontzettend leuke collega’s op mijn opdracht, de plek waar ik voor het eerst werkervaring opdeed in de IT.

Na een klein jaar hoorde ik dat er intern een functie vrij kwam op de afdeling Sales. Nieuwsgierigheid is iets wat mij kenmerkt. Dat heeft mij de keuze tot het traineeship laten maken en zo werd ook de keuze gemaakt om intern aan de slag te gaan. De positie die ikzelf had als trainee, mocht ik nu gaan vertegenwoordigen als accountmanager.

Een bijzondere switch, maar door de kennis en ervaring die ik had opgedaan vanuit mijn eerdere rol, verliep het heel natuurlijk. Met overgave vertellen als het traineeship kon ik als geen ander, ik had het tenslotte allemaal zelf gedaan. Koude acquisitie is iets wat bij een Salesafdeling hoort en wat minder mijn voorkeur had. Wat ik daarentegen wel ontzettend ga missen zijn de waardevolle relaties met mijn klanten. Ik geloof in het investeren in contact, om zo een band van vertrouwen te creëren. Daar krijg ik ontzettend veel energie van. Uiteindelijk verdien je die investering ook altijd terug. In moeilijke tijden, zoals de coronacrisis, heb ik dat zelf mogen ervaren en diverse plaatsingen van onze trainees kunnen realiseren. Niet door te pushen, maar door te luisteren wat de klant nodig had en daarmee een gepaste oplossing te bieden.

Niet alleen met mijn klanten, maar ook met de IT-talenten en de collega’s op kantoor heb ik een sterke band opgebouwd. We zijn tenslotte een hecht team. Ook hen ga ik ontzettend missen en ben hun dankbaar voor de fijne en leerzame tijd. Ik voel dat nu de tijd is aangebroken voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe stap. Wat ik namelijk ook heb geleerd is om niet alleen in de relaties met klanten en collega’s te investeren, maar ook altijd in jezelf. Die kans heb ik hier gekregen!

Spreken de functie van Tessa en QISS IT jou aan? Neem eens een kijkje bij de vacature:

Ben je op zoek naar iets bijzonders?