QISS PORTRAIT SHANNON

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Shannon, servicedeskmedewerker en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.


Wie ben je? Stel je even voor!


Mijn naam is Shannon en ik ben 27 jaar. Ik ben opgegroeid in Terneuzen en ik heb een paar jaar in Antwerpen gewoond om te studeren. Twee jaar geleden heb ik Antwerpen verruild voor Den Haag. Reizen is een van mijn grootste passies. Ik houd ervan om al moois wat de wereld te bieden heeft te ontdekken: landen, mensen, culturen, talen… Daarnaast houd ik van fotografie, lezen, koken & bakken en kan ik ook erg genieten van een goede serie of film.

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?


Na mijn opleiding Office Management: Languages, Intercultural Networking and Communication (een hele mond vol) ben ik eerst aan de slag gegaan als Office Manager. Toen die functie kwam te vervallen, wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Een traineeship leek mij erg interessant, omdat mijn studie vrij breed was en ik meer gerichte kennis wilde opdoen. Er kwam alleen geen traineeship voorbij waarvan mijn hart een sprongetje maakte… totdat QISS IT mij benaderde. Onbewust heb ik denk ik altijd interesse gehad in IT. Bij mijn opleiding is dit ook aan bod gekomen en ik vond dat heel leuk. Echter heb ik er nooit bij stilgestaan dat de IT een sector is waarin ik aan de slag zou kunnen gaan. Door QISS IT ben ik daar anders over gaan denken en inmiddels werk ik hier een half jaar met heel veel plezier.

Welke toffe opdrachten heb je via QISS IT gedaan?


Ik ben november 2019 gestart met het traineeship en ben al snel aan de slag gegaan bij een administratiekantoor om autorisaties te verzorgen en te helpen bij de servicedesk.

Welke opleidingen heb je al afgerond?


Na het behalen van mijn mavo diploma, heb ik een mbo-opleiding Toerisme afgerond. Ik was toen nog niet uitgestudeerd en ben doorgestroomd naar het hbo, waar ik in 2018 de opleiding Office Management: Languages, Intercultural Networking and Communication heb afgerond.
Bij QISS IT heb ik inmiddels 2 certificaten behaald: ITIL Foundation 4 en MTA Security Fundamentals.

Waarom past de IT zo goed bij jou?


De IT is altijd in beweging en dat spreekt mij ontzettend aan. Ik ben leergierig en wil mijzelf altijd blijven ontwikkelen. Daarnaast kun je in de IT zoveel verschillende kanten op, zowel in functies als in bedrijven waarbij je terecht kunt komen. Die veelzijdigheid vind ik fantastisch.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?


In elke job die ik tot nu toe heb gehad, staat servicegerichtheid centraal. Het bieden van service, het contact met de klant en het oplossen van problemen vind ik het leukste aan mijn werk. Ik krijg er energie van als een probleem tot in de puntjes is verholpen en de klant met een tevreden gevoel weer verder kan. Ik zet graag een stapje extra om een probleem op te lossen en vind het speurwerk naar de beste oplossing een geweldige uitdaging.

Wanneer ben je weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht?/ wanneer ga je weer starten.


Ik ben per direct beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Maandag heb ik alweer een intake bij een leuke klant!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?