QISS PORTRAIT RILEY

In gesprek met Riley

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS-medewerkers die aangeven waarom zij in de IT-wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Riley, servicedeskmedewerker en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.  

Wie ben je? Stel je even voor!

Ik ben Riley, 26 jaar en ik woon samen in het centrum van Rotterdam. Ik hou erg van muziek maken (ik speel piano) en van reizen. Helaas dit jaar geen mooie reis op de planning, maar ik hoop dat volgend jaar goed te kunnen maken. 

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?

Ik heb eerst International Business aan de Hogeschool Rotterdam gestudeerd, maar kwam er al snel achter dat ik toch graag een overstap naar IT wilde maken. Dit vanwege mijn interesse in de IT. Zo heb ik tijdens mijn opleiding en vlak daarna verder verdiept in de IT door middel van keuzevakken en kennissen die in de IT werken te ondervragen. Een goede vriendin introduceerde mij aan QISS IT en het was meteen raak! QISS IT biedt mij een mooie opstap in mijn IT-carrière door middel van trainingen/certificaten en toffe opdrachten. 

Aan welke toffe opdracht ben je begonnen?

Mijn huidige opdracht is bij een ontwikkelaar van robots voor melkveehouders over de hele wereld. Ik ben in januari 2020 aangenomen voor een opdracht die eigenlijk maar 1 tot 2 maanden zou duren. Nu 8 maanden later zit ik er nog steeds! De opdracht zelf is wel verschoven: ik begon met het opzetten van een inwerktraject voor nieuwe medewerkers op de servicedesk. Deze behoefte kwam voort uit het gebrek aan documentatie, vooral van de werkinstructies. Hierbij heb ik dus alle werkinstructies uitgeschreven en dit geüpload naar TopDesk. Zo heb ik als het ware een kennisbank opgezet die niet alleen handig is voor nieuwe medewerkers, maar ook voor de huidige medewerkers van de servicedesk.

Doordat de opdrachtgever zo tevreden was met mijn inzet ben ik ook ingezet om documentatie op te zetten voor andere projecten zoals de implementatie van nieuwe Office365-applicaties en ben ik ingezet om een self-service portal in TopDesk op te zetten, waarbij ik documentatie heb gemaakt voor medewerkers van het gehele bedrijf en dus niet alleen die van de servicedesk. Zo kan men zelfstandig op zoek naar de oplossing voor hun probleem en proberen we de zelfredzaamheid van de eindgebruiker te verhogen.

Welke opleidingen heb je al afgerond?

MTA en ITIL v4. Vanaf begin oktober ga ik de tweede fase van het traineeship in en kan ik mijn leerpad verder vervolgen. Op het moment ligt mijn interesse op het gebied van applicatiebeheerder in de richting Office365.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Het leukste vind ik om de veranderingen waar te nemen op de servicedesk. Mijn huidige opdrachtgever is constant bezig met verbetering en ontwikkeling en brengt langzaam maar zeker verandering aan in de werkzaamheden. Het feit dat ik daaraan kan bijdragen vind ik het leukste gedeelte aan mijn werk en geeft ook energie om er mee door te gaan.


Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Christy Post
Christy Post Accountmanager Regio Rotterdam

Ben je op zoek naar iets bijzonders?