QISS PORTRAIT RIAZ

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Riaz, servicedeskmedewerker en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.Wie ben je? Stel je even voor!


Ik ben Riaz Amierali 24 jaar oud. Ik houd van sporten, auto's, koken, reizen en gamen. In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met mijn hobby's.


Hoe ben je in de IT terechtgekomen?


Ik heb altijd van de IT gehouden. Ik heb eerst een sportopleiding gevolgd en afgerond. Na een tijdje in deze branche te hebben gewerkt, zag ik dat het best wel een moeilijke wereld was om door te kunnen groeien. Toen ik dat steeds meer begon in te zien dacht ik bij mezelf: ‘’ Ik laat mij omscholen naar IT-er. Dat heb ik toen gedaan en ik ben nu sinds 2018 werkzaam binnen de IT wereld.’’

Welke toffe opdrachten heb je via QISS IT gedaan?


Ik heb een tijdje bij een grote leverancier van kantoorartikelen gewerkt. Afgelopen jaar ben ik werkzaam geweest bij een provincie. Dit was een grote opdracht met veel leuke uitdagingen!

Welke opleidingen heb je al afgerond?


Ik ben op dit moment bezig met MS300, en ik zal mij in de toekomst meer gaan richten op projectmanagement. Projectmatig werken spreekt mij erg aan.

Waarom past de IT zo goed bij jou?


Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. De ontwikkelingen binnen de IT volgen elkaar razendsnel op. Ik hoef dan ook niet bang te zijn dat mijn baan saai of eenzijdig wordt. Als er één sector is waar ik altijd kan blijven leren en doorgroeien is dat de IT wel.

Wat vind je het leukste aan je werk?


De uitdagingen maken het leukst. Ik ben heel gedreven en als ik besluit dat ik iets wil, of dat iets moet gebeuren, dan gebeurt dat ook. Ik ben daar wat wijzer in geworden in de loop van de jaren, maar dat blijft een uitdaging. In de IT is er altijd meer dan voldoende werk om je tanden in te zetten en verandering is complex in een IT context. Die gedrevenheid heb je in mijn functie ook wel nodig om iets voor elkaar te krijgen.

Waar krijg je energie van?


Het mensencontact en de projecten waar veel uitzoekwerk bij nodig is. Juist omdat je tegenwoordig veel in contact staat met klanten, eindgebruikers en opdrachtgevers, worden de soft skills steeds belangrijker. Dit betekent dat men niet meer alleen let op wat je meebrengt aan kennis en vaardigheden, maar dat sociale skills ook steeds belangrijker worden. Wij zijn allang niet meer de ‘nerds’ die de hele dag alleen maar naar hun scherm aan het staren zijn, maar juist steeds meer de sociale spin in het web!

Wanneer ben je weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht?


Ik ben nu al beschikbaar voor een nieuwe opdracht en wil zo snel mogelijk weer starten.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?