QISS PORTRAIT MIRJAM

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Mirjam, JML/CAR Coördinator en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.


Wie ben je? Stel je even voor


Mirjam (26). Net een huis gekocht in Bergschenhoek en samen met mijn vriend Robin (en twee katten die ‘helpen’) zelf aan het verbouwen. Ook buiten corona-tijd ben ik best een huismus. Je kan mij in de keuken vinden of ik zit in een hoekje te haken of te lezen.

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?


De IT was voor mij altijd heel vanzelfsprekend. Zo vanzelfsprekend dat ik er nooit aan had gedacht. Na mijn studie Engels, en MA met specialisatie juridisch vertalen (Engels-Nederlands) ben ik als docent voor de klas gaan staan. Dat was voor mij geen goede keuze. Ik heb mijn CV online gezet, en toen heeft heeft QISS IT mij benaderd voor een functie binnen de IT. Daar bleek alles wat ik leuk vond van mijn opleidingen en ervaringen voor de klas gewoon in te zitten! De keuze was toen eenvoudig, want het was mij gelijk duidelijk dat de IT de toekomst heeft.

Welke toffe opdrachten heb je via QISS IT gedaan?


Ik heb net een opdracht van bijna twee jaar afgerond een energiebedrijf. Daar heb ik als JML/CAR Coördinator een hele andere kant van de IT leren kennen dan daarvoor op een servicepunt en servicedesk. Als spin-in-het-web had ik contact met veel verschillende teams binnen en buiten de IT. De rol kenmerkte zich door een grote focus op communicatie, aansturen van engineers, plannen en escalaties oppakken.

Welke opleidingen heb je al afgerond?


ITIL V3 Foundation, ITIL OSA, SCRUM, MCSA Office 365. (Naast een BA Engels en MA Linguistics)

Waarom past de IT zo goed bij jou?


Juist omdat het IT-vak zo veelzijdig is, zijn er altijd nieuwe dingen te ontdekken. Daar komt bij dat de ontwikkelingen razendsnel gaan. Je verveelt je eigenlijk nooit! 

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?


Nieuwe dingen onder de knie krijgen en zo nu en dan een oprechte glimlach en ‘bedankt’ krijgen. En om eerlijk te zijn is het allerleukste gewoon het omgaan met de collega’s. In de opdrachten die ik tot nu toe heb gehad, voelde ik me elke keer snel thuis door de klik met de collega’s, die ik in andere omgevingen nooit zo snel had.

Wanneer ben je weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht?


Ik ben per direct beschikbaar

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Traineeship

Ben je op zoek naar iets bijzonders?