QISS PORTRAIT MARLOUS

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Marlous, service agent en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers. 

Wie ben je? Stel je even voor!


Ik ben Marlous en inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar met veel plezier bij QISS IT. Na anderhalf jaar met veel plezier op de servicedesk gewerkt te hebben bij een groot Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het hijsen en transporteren van zware voorwerpen, is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging!

Hoe ben je als communicatiestudent in de ICT terechtgekomen?


Tijdens mijn studie maakte ik kennis met HTML en CSS en dat vond ik erg leuk. Daarna werd ik meteen benaderd door QISS IT of ik bij ze wilde komen werken. Ik snapte niet zo goed waarom ze mij wilden hebben en besloot eerst maar even mijn studie afmaken. Maar toen ik daarmee klaar was, had ik QISS IT toch nog wel in mijn hoofd zitten en heb ik ze gebeld. Proberen kan geen kwaad, dacht ik, en ik zie wel wat ze voor me hebben. Het traineeship in combinatie met werken bleek hartstikke leuk te zijn.

Welke toffe opdrachten heb je via QISS IT gedaan?


Bij mijn laatste opdracht heb ik ontzettend veel geleerd over het IT vakgebied. Zo heb ik een blik kunnen werken hoe het er allemaal aan toe gaat binnen zon grote organisatie. Afscheid nemen was daarom ook niet makkelijk, maar ik ben benieuwd naar mijn volgende uitdaging!

Wat vind je het leukste aan je werk? Wat heb je tot nu toe geleerd?


In de afgelopen tijd heb ik geleerd dat er heel erg belangrijk is om te luisteren naar de business met hun wensen. Goed contact is essentieel om tot goede resultaten te komen.

Wat moeten we er aan doen om meer vrouwen in de IT te krijgen?


Het zou volgens mij goed zijn om al op de middelbare school te beginnen met een stuk ict. Net zoals je les in Engels en Nederlands krijgt. Zo kun je ook aan vrouwen laten zien hoe leuk het is en dat ze het ook gewoon kunnen. Want als je er nooit mee in aanraking komt, weet je ook niet of het bij je past. Als je al vroeg ziet dat het allemaal niet zo technisch is als je dacht, dan is de stap eerder gezet. Later wordt de drempel veel hoger en dat is zonde.

Zou je het wel leuker vinden als uiteindelijk meer vrouwen in de IT gaan werken?


Ja, dat lijkt me wel. En ik denk ook dat diversiteit voor een beter product en betere discussies zorgt.

Wanneer ben je weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht?


Vanaf volgende week start ik op de IT afdeling bij een groot baggerbedrijf waar ik er zeker van ben dat ik mijn carrière in de IT kan voortzetten.

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Traineeship

Ben je op zoek naar iets bijzonders?