QISS PORTRAIT MALU

In gesprek met Malu

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS-medewerkers die aangeven waarom zij in de IT-wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Malu, servicedeskmedewerker en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.  

Wie ben je? Stel je even voor!

Ik ben Malu, 33 jaar, afgestudeerd in Media en Entertainment Management. Voordat ik bij QISS IT werkzaam was, heb ik als manager in de horeca gewerkt. Een heel andere tak, maar ik heb daar dingen geleerd die ik nu in mijn nieuwe functie kan toepassen.

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?

Ik zocht een verandering op werkvlak en ging bij mezelf na waar mijn interesses en mogelijkheden lagen. Als tiener was ik veel met computers en techniek bezig, vond ik het leuk om uit te zoeken wat er allemaal mogelijk was en verbeterde ik continu mijn eigen pc of die van vrienden. Het werd voor mij duidelijk wat ik dus een stap richting de IT wilde zetten. De vraag was alleen nog hoe. Toen ik bij mijn zoektocht traineeships in de IT tegenkwam, wist ik meteen dat dit het antwoord was: ik kan van mijn oude hobby een nieuwe carrière maken.

Aan welke toffe opdracht ben je nu begonnen?

Ik werk momenteel op de servicedesk van een ziekenhuis, zowel aan de telefoon als on-site. Heel interessant omdat het ziekenhuis van bijzondere medische applicaties gebruik maakt en we als servicedesk klaar staan voor drie locaties. Hierdoor is het uitdagend werk, maar geeft het ook een heel voldaan gevoel. Je helpt echt mensen.

Welke opleidingen heb je al afgerond?

Via het traineeship heb ik al meerdere trainingen gevolgd. In het learning centre heb ik net MTA Security afgerond, ik wacht nog op de datum wanneer ik officieel examen mag doen. Dan is dat certificaat bijna officieel binnen.

Waarom past de IT zo goed bij jou?

Een van de mooiste dingen aan IT vind ik dat het een altijd ontwikkelende branche is waar innovatie centraal staat. Ook heeft ieder bedrijf een IT-structuur nodig waardoor je als IT'er overal terecht kan. Het vak is ongelooflijk breed en in alle branches vertegenwoordigd. Je toekomst in de IT kan je invullen zoals je wilt.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Ik krijg er energie van het feit dat ik mensen kan helpen hun werk te vergemakkelijken of hun problemen kan oplossen. Zeker in het ziekenhuis, wanneer een arts bijvoorbeeld een probleem heeft met een pc en ik diegene kan helpen zodat zij/hij weer haar/zijn (levensreddende) werk kan doen. Dat is toch ontzettend dankbaar werk?

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Nadine Barao Costa
Nadine Barao Costa Regiomanager Den Haag

Ben je op zoek naar iets bijzonders?