QISS PORTRAIT CHRIS

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Chris, servicedeskmedewerker en werkzaam bij een van onze opdrachtgevers.  

Wie ben je? Stel je even voor!


Ik ben Chris, ik ben 24 jaar en ik woon inmiddels alweer vijf jaar in Utrecht. Ik hou erg van koken, wandelen, fietsen en natuurlijk leuke uitstapjes maken met mijn vrienden. Ik ben ook een groot muziekliefhebber en elk jaar staan er voor mij weer een paar mooie concerten en festivals op de planning. (hopelijk gaat het door dit jaar)

Hoe ben je in de IT terechtgekomen?


Ik ben benaderd voor dit mooie Traineeship via LinkedIn en zo ben ik het vakgebied ingerold. Inmiddels ben ik vier maanden werkzaam bij QISS IT.

Aan welke toffe opdracht ben je nu begonnen?


Ik ben deze maand begonnen bij een vastgoedfinancierder voor grote en kleine ondernemers. Er zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. Ze hebben ook een wat kleiner ICT team waardoor je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het is een erg dynamisch bedrijf met een open cultuur, tot nu toe heb ik het erg naar mijn zin!

Welke opleidingen heb je al afgerond?


Ik heb International Creative Business gestudeerd, wat een creatieve naam is voor Marketing en Communicatie. Ik heb gestudeerd aan de hogeschool van Utrecht en daarnaast heb ik een minor Chinese taal en business cultuur afgerond in Beijing, China. Daarvoor heb ik op het VWO gezeten in Bilthoven.

Waarom past de IT zo goed bij jou?


Ondanks dat het op het eerste gezicht niet zo lijkt is IT echt mensenwerk, zeker aan de service kant. Je krijgt heel veel te maken met mensen en je moet goed luisteren naar wat er precies aan de hand is. Niet alleen met mijn communicatie achtergrond maar ook met mijn persoonlijkheid sluit dit heel goed aan. Daarnaast spreekt de IT mij aan door de dynamische werkomgeving en omdat ik er nog heel veel kan leren.

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?


Aangezien ik anderhalve week aan de slag ben, vind ik dit nu een lastige vraag om te beantwoorden, maar op dit moment zijn het vooral de collega's en het leren van nieuwe dingen!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?