QISS PORTRAIT SHANTOSH BENI

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Shantosh, servicedeskmedewerker en beschikbaar voor een nieuwe opdracht.

Wie ben je? Stel je even voor!

Ik ben Shantosh Beni en sinds 1 mei werkzaam bij QISS IT.
Ik ben al wat langer werkzaam in de ICT en nu samen met QISS IT op zoek naar een volgende uitdaging.

Hoe ben je in de ict terechtgekomen?

Na het behalen van MBO ICT niveau 4 diploma wist ik niet precies wat ik verder wilde doen.Ik had ervoor gekozen om een HBO studie te gaan volgen maar merkte uiteindelijk dat mijn interesse niet meer in de schoolbanken lagen. Zodoende heb ik ervoor gekozen om een ICT Traineeship bij QISS IT te gaan volgen.

Wat voor ervaring heb je al opgedaan binnen de ICT?

Ik heb ervaring opgedaan als Servicedeskmedewerker. Ik beheerde daarbij informatiesystemen, ondersteunde gebruikers van systemen en loste eerste- en tweedelijns problemen zelfstandig op. Verder heb ik ervaring opgedaan met het installeren en en onderhouden van hardware, software en netwerkonderdelen en maakte ik mobiele apparaten gebruiksklaar.

Waarom past de ICT zo goed bij jou?

De variatie van het werk spreekt mij het meest aan. Elke dag is er weer wat nieuws en doe je weer wat anders. Mijn sociale vaardigheden zijn vrij sterk en ik vind ICT heel boeiend. Deze twee aspecten passen precies bij het werk dat je op de servicedesk doet.

Wat vind je het leukste aan je werk en waar krijg je energie van?

Het leukste aan het werken op de Servicedesk is het contact met de klant. Sommige mensen ga je gewoon missen als ze een tijdje geen enkele vraag hebben gesteld. Daarnaast vind ik het uitzoeken van ICT problemen en de oplossingen vinden echt een uitdaging! Een desktop of een telefoon die vastloopt in een boot of een onbekende foutmelding van Windows. Ik kan mij daar dan helemaal in vastbijten tot het probleem opgelost is!

Waarom zouden andere mensen volgens jou ook voor een baan in de ICT moeten kiezen?

Er is vaak veel vrijheid in je werk en in de uitvoering, daarnaast zijn er veel verschillende soorten jobs ( servicedeskmedewerker, programmeur, beheer, engineer, consultant). Er is veel werkgelegenheid in alle branches (zorg, overheid, industrie, finance). Vaak krijg je een goed salaris en leuke secundaire voorwaarden zoals een laptop, telefoon en auto die je ook voor privé kan gebruiken. ICT blijft zich ontwikkelen en het is geen beroep wat zal uitsterven de komende 50 jaar!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?