QISS PORTRAIT YASMIN REITSMA

Door Sanne Broekman

•••

Informatie- en Communicatie Technologie, oftewel ICT, is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een ICT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS medewerkers die aangeven waarom zij in de ICT wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Yasmin, servicedeskmedewerker bij één van onze opdrachtgevers.

Hoe ben je in de ICT terechtgekomen?

Ik heb Maatschappelijk werk gestudeerd, en kwam erachter dat dit het toch niet helemaal wat voor mij was. Werken met mensen vind ik wél erg leuk, en de ontwikkelingen in de ICT trekken mij heel erg. Er is altijd wat te leren! QISS IT als organisatie sprak mij aan, een enthousiaste organisatie die staan voor vrouwen binnen de ICT!

Welke toffe opdrachten heb je via QISS IT gedaan?


Ik heb een jaar lang op de Servicedesk gezeten bij een opdrachtgever binnen de Infra ICT, met een aantal andere leuke QISS IT - collega's. Hier heb ik veel kunnen leren, en ook werkzaamheden voor Werkplekbeheer uit mogen voeren. 

WAAROM PAST DE ICT ZO GOED BIJ JOU?

Werken met mensen vind ik erg leuk, daarnaast volgen in de IT-wereld de veranderingen elkaar in hoog tempo op. Programmeertalen, platforms en technieken blijven vernieuwen. Om mijn werk te kunnen blijven doen, moet ik in feite wel blijven leren, dat vind ik zelf ook erg belangrijk! Ik heb altijd een afwisselende baan en raak er nooit op uitgekeken! 

Wat vind je het leukste aan je werk? Waar krijg je energie van?

Het leukste vind ik het mensencontact en het ontwikkelen van nieuwe dingen, zoals bijvoorbeeld het ontwerpen van een nieuw platform voor gebruikers.

WAAROM ZOUDEN MENSEN IN DE ICT MOETEN GAAN WERKEN?

In de ICT maakt het niet uit op welk niveau je een opleiding volgt of waar jij aan de slag wilt: de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij blijf je leren vanwege de vernieuwingen en vele specialisaties. Als je jouw technische vaardigheden en inzicht zo optimaal mogelijk wil ontwikkelen dan kun je deze branche zeker niet aan je voorbij laten gaan!

wanneer ben je weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht?

Ik was een weekje beschikbaar, maar ik ga aanstaande maandag alweer starten bij een nieuwe toffe opdracht!

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Christy Post
Christy Post Accountmanager Regio Rotterdam

Ben je op zoek naar iets bijzonders?