Projectmanager worden in de IT

Jouw droombaan?

••• Is projectmanager in de IT jouw droombaan? Met het IT-traineeship van QISS-IT laat je je binnen anderhalf jaar omscholen tot projectmanager! Het grote voordeel van ons traineeship is dat je direct aan het werk bent en dus ook salaris ontvangt. Dit maakt ons traineeship toegankelijk voor iedereen met ambities om projectmanager in de IT te worden: van net afgestudeerden tot professionals die zich om willen laten scholen.

De specialisatie projectmanager binnen het IT traineeship

Het QISS-IT traineeship begint met een bootcamp waarin je in vijf dagen de belangrijkste begrippen leert. Vervolgens ga je aan de slag bij een opdrachtgever waar je al werkend meer leert over het vak. De eerste drie maanden ben je werkzaam als servicedeskmedewerker en vervolgens ga je aan de slag met een van de zes IT tracks, waarvan project management er één is. Een traineeship duurt anderhalf jaar, waarna je gedetacheerd blijft en lerende blijft.

De werkzaamheden van een projectmanager binnen de IT

De functie projectmanager binnen de IT houdt in dat je leiding geeft aan een team op een IT-afdeling. Jouw taak is om het team te begeleiden en ervoor te zorgen dat zij hun werk goed uit kunnen voeren. Als projectmanager heb je het overzicht over de lopende projecten en de deadlines. Binnen het team zorg je ervoor dat de taken goed verdeeld worden en dat het uitvoeren van het project volgens schema verloopt. Een projectmanager heeft een grote verantwoordelijkheid.

Het salaris van een projectmanager binnen de IT

Het salaris van een projectmanager binnen de IT hangt voor een groot deel af van het bedrijf. Bij een non-profitorganisatie verdien je bijvoorbeeld minder dan bij een commercieel bedrijf. Daarnaast hangt het salaris af van de grootte van het team dat je aanstuurt. Hoe meer mensen er in het team zitten en hoe groter de projecten zijn, hoe meer je hoort te verdienen. Het salaris van een projectmanager in de IT ligt over het algemeen ergens tussen 3000 en 6000 euro per maand.

De richting projectmanager binnen ons IT traineeship

De richting project management is een van de zes tracks binnen het QISS-IT traineeship. Wanneer je deze richting kiest, ga je na drie maanden als servicedeskmedewerker binnen projectmanagement aan de slag. Je leert de kneepjes van het vak op de werkvloer van ervaren professionals, zodat je na het anderhalf jaar durende traineeship goed opgeleid bent. Hierna blijf je je door ontwikkelen, zodat je een echte specialist in de IT en op het gebied van projectmanagement bent.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?