Omscholen met een IT-traineeship

De ideale manier

•••

Op zoek naar werk in een nieuwe branche? Een IT-traineeship is de ideale manier om te starten in de IT-branche. Je leert de kneepjes van het vak, doet werkervaring op en krijgt vanaf het begin betaald voor je werk. Bij QISS-IT laat je je omscholen, ook als je niet over werkervaring of kennis in de IT branche beschikt. Tijdens het IT traineeship begeleiden onze specialisten je om een opdracht binnen het werkveld te kiezen die bij je past. Zo onderzoek je welke richting binnen de IT je het meest aantrekt. In het tweede jaar kies je een specialisatie en sluit het traineeship precies aan naar welke richting jij jezelf wilt ontwikkelen.


Omscholing zonder diploma of ervaring

Om je om te laten scholen met het IT-traineeship heb je geen diploma of werkervaring in de IT-branche nodig. Bij QISS-IT kijken we naar je persoonlijkheid en je talent. Ervaring of kennis is niet noodzakelijk, want dat doe je tijdens het traineeship vanzelf op. Het traineeship zorgt ervoor dat je alle kennis en werkervaring hebt die nodig is om in de IT-branche aan de slag te gaan en daarom is het niet noodzakelijk om hier vooraf over te beschikken. Iedereen kan zich dus aanmelden voor een omscholing met een IT-traineeship bij QISS-IT.

Zo werkt omscholen naar de IT-branche

De meeste mensen die willen omscholen naar de IT-branche kiezen voor een traineeship waarin leren en werken gecombineerd worden. Je kunt aan dit traject beginnen zonder werkervaring en verdient vanaf het begin van het traject al geld. Tijdens het IT traineeship leer je bij een opdrachtgever in het bedrijf. Je nieuwe vaardigheden leer je vooral in de praktijk, waardoor je deze direct leert toe te passen, en tegelijkertijd doe je theoretische kennis op over relevante onderwerpen. In het eerste jaar doe je basiskennis op en krijg je de kans om praktijkervaring op te doen. In jaar 2 kies je voor een specialisatie waar jouw leerpad op aangepast wordt.

De voordelen van omscholing met een IT-traineeship

Er zijn veel mensen die zich graag zouden laten omscholen, maar die het gevoel hebben dat dit niet haalbaar is. Als je weer in de schoolbanken zit, verdien je namelijk geen geld en veel mensen kunnen zich dat niet permitteren. Een voordeel van een omscholing met een IT-traineeship is dat je een opleiding volgt en werkervaring opdoet, maar tegelijkertijd een salaris hebt. Zo kun je je vaste lasten betalen en in je levensonderhoud voorzien tijdens de omscholing. Tijdens het traineeship ontvang je coaching van onze talentmanagers die je ondersteunen bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook ontvang je coaching vanuit een accountmanager, die je helpt op professioneel vlak tijdens je opdracht in de praktijk.

Het salaris na omscholing met een IT-traineeship

Tijdens het IT-traineeship ontvang je een marktconform startsalaris. Na je eerste jaar, een positieve beoordeling en het behalen van twee Microsoft certificaten wordt je salaris verhoogd. Het exacte salaris is afhankelijk van je functie en of je voor verdere specialisatie kiest of niet. Hoe meer gespecialiseerd de functie, hoe hoger je salaris wordt. Met een IT-traineeship begin je met een prima startsalaris dat met je meegroeit. Ben je benieuwd geworden? Neem dan contact met ons op.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?