Nieuwe stuurvrouw

Door José van Dalen

•••

De afgelopen maanden schreef ik regelmatig een blog. Voornamelijk over ondernemerschap en de verschillende elementen die hiermee verbonden zijn zoals inspireren, motiveren en innoveren. Met de start van het nieuwe jaar wil ik ingaan op het onderwerp: nieuw.

Terugkijkend kunnen we concluderen dat 2020 een bewogen jaar was. Aanpassen aan een nieuw normaal stond centraal, nieuwe uitdagingen deden zich voor, wat voor nieuwe en waardevolle inzichten zorgde.

2020 was ook het jaar waarin QISS IT tien jaar werd. Een enorme mijlpaal die nooit bereikt was zonder ons fantastische team. Het heeft mij ook doen reflecteren. In het jaar waar wij binnen QISS IT meer dan ooit tevoren ons gingen concentreren op talentontwikkeling (DISC, assessment games, e-learning), vroeg ik mijzelf af: werk ik momenteel wel vanuit mijn kracht? Wat wil ik zelf nog ontwikkelen?

Verder van de vloer

QISS IT heeft een enorme groei doorgemaakt in de afgelopen jaren. Kunnen groeien staat gelijk aan durven loslaten. Als ondernemer omring je je met mensen die geloven in jouw visie en die de dagelijkse gang van zaken uitvoeren. Je wordt manager, vervolgens de manager van de managers. Je komt verder van de vloer te staan en je rol vervormt naar bestuurder.

Het managen van managers

Ik presteer niet op mijn best in een dergelijke rol. In plaats van sturen, drop ik het liefste elke dag 101 nieuwe ideeën binnen de organisatie en als het kan, ben ik vervolgens ook hands-on betrokken bij de uitvoering. Ik moet die ondernemersenergie tenslotte kwijt... Ik heb nu geleerd dat het managen van managers niet iets is waar mijn kracht ligt. Het afgelopen jaar ben ik gaan inzien dat ik daarmee de groei van mijn team en de organisatie rem.

NieuwE stuurvrouw

De knoop werd doorgehakt: iemand moest het roer van mij overnemen. Alleen op die manier zou ik het kunnen loslaten. Diegene is gevonden. Per oktober heb ik zij aan zij gewerkt met Esther Jousma. Met de ingang van het nieuwe jaar heeft zij mijn taken als Managing Director overgenomen. Zo gaat zij samen met het team de diversiteit, kennis en kwaliteit binnen de IT-wereld vergroten. Ik ben trots dat ik het gedreven en fantastische team kan toevertrouwen aan Esther.

Grenzen verleggen

En ik? Ik zit niet stil! Ik ga weer vanuit mijn kracht werken: ondernemen. Zo doe ik nu onderzoek naar de mogelijkheden om QISS IT te internationaliseren. Mijn grenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk. Ik kijk uit naar dit nieuwe jaar, gevuld met nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen en nieuwe inspiratie.

Ik wil eenieder die de afgelopen tien jaar op mijn pad is gekomen ontzettend bedanken. Klanten, leveranciers, collega’s, mentoren, coaches, trainers, medeondernemers, IT’ers, trainees. Voor het vertrouwen, de samenwerking en de leuke, bijzondere en hilarische momenten.

Blijf jij graag op de hoogte van mijn volgende stappen? Connect dan met mij op LinkedIn!


Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Esther Jousma
Esther Jousma Managing Director

Ben je op zoek naar iets bijzonders?