Meer inclusiviteit dankzij skill games tijdens sollicitatie

Niet alleen leuk, maar ook functioneel

•••

Een spelletje spelen tijdens het sollicitatieproces is niet alleen leuk, het heeft ook een functie. Maar wat is dat dan? En waarom is een skill game de beste manier? We leggen het je graag uit!


Bij QISS werven we niet op basis van je CV, maar kijken we naar je potentieel. Je persoonlijkheid, motivatie en skills zeggen immers veel meer dan een papiertje. Maar hoe krijgen wij een goed beeld van een persoonlijkheid en over welke skills iemand beschikt? Hiervoor gebruiken wij een aantal tools zoals de DISC analyse en game based assesments, ook wel de skill games genoemd.Hoe werken skill games?

Als je bij ons solliciteert, krijg je van ons de vraag om voor je gesprek de games te gaan doen. Dit doe je via je computer of telefoon, en duurt ongeveer 15 minuten. In deze tijd doe je 4 compleet verschillende spelletjes, waarbij we kijken naar jouw voorkeuren. Specifiek kijken we naar cognitieve flexibiliteit, probleemoplossend vermogen, samenwerking en nauwkeurigheid. We krijgen op deze manier een heel compleet beeld van jou. Er is geen goed of fout, dus je hoeft niets voor te bereiden of zenuwachtig te zijn! En eerlijk: het is ook gewoon leuk om te doen.
Daarna wordt je uitgenodigd voor een gesprek. De games (en ook de DISC analyse) nemen we mee in het gesprek. Herken jij jezelf in de resultaten? Wat zijn jouw voorkeuren? Zo bepalen we samen of je bij QISS IT past, of werken in de IT iets voor jou is en of detachering jou ook ligt.


De voordelen

Door jou op deze manier te leren kennen, nemen we vooroordelen over opleiding, achtergrond en werkervaring weg. Elk pad is immers uniek, maar als jouw pad naar de IT leidt, dan komen we graag met je in gesprek. Dit zorgt ervoor dat we inclusiever werven, en diversiteit in ons team als normaal zien. Daarnaast zorgt deze manier van werven ervoor dat we voor elke opdrachtgever een geschikte kandidaat hebben, wat de bedrijfscultuur ook is en welke IT vacature ook open staat. Win win win dus!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?