Je laten omscholen naar IT

Hoe werkt omscholen naar de IT?

•••

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is omscholen naar IT dan iets voor jou. De ICT branche is booming op dit moment. De vacature pagina’s staan vol met IT-gerelateerde vacatures. Dat komt omdat er een groot tekort is aan gespecialiseerde IT krachten. Zowel bij Nederlandse bedrijven als bij multinationals.


Maar waarom zou je je omscholen naar IT? De meeste mensen switchen naar de IT, omdat ze op zoek zijn naar stabiliteit en een beter salaris. Doorgroeimogelijkheden is ondere andere een vaak genoemde reden om je te laten omscholen naar IT. Er zijn kansen genoeg voor iedereen, want er is gewoonweg heel veel werkgelegenheid in deze uitdagende sector.


Hoe werkt het omscholen naar IT?

De meeste mensen die de switch willen maken, kiezen voor een werk-leertraject. Het grootste voordeel van dit unieke traject is dat je geen enkele ervaring nodig hebt in de IT. Daarnaast leer je terwijl je ook gewoon voor een opdrachtgever aan het werk bent. Je kunt de nieuwe skills dus meteen in de praktijk brengen en je krijgt vanaf het begin een goed salaris betaald.

Het omscholen naar IT begint met een bootcamp waar jij in korte tijd alle basics leert van jouw nieuwe branche. Met die basiskennis op zak ga je gelijk aan de slag in de IT. Als je de smaak te pakken hebt gekregen, kun je daarna jouw kennis nog verder uitbreiden met gespecialiseerde examens en certificering.


Een omscholingstraject binnen IT

De IT sector is heel erg divers. Het komt daarom vaak voor dat professionals op zoek zijn naar een omscholingstraject binnen IT. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, verdere doorgroeimogelijkheden zoekt, of meer geld wilt verdienen. Wat je motivatie ook is, er zijn veel opties om je te laten omscholen binnen de IT.

Een goed startpunt is de QISS-IT Academy. Deze bekende partner voor omscholen naar IT geeft ruim 100 online IT- en soft skill trainingen. Mensen die bij QISS-IT een omscholingstraject hebben doorlopen werken nu bijvoorbeeld als project manager, werkplek beheerder of functioneel beheerder.


IT OMSCHOLING: LET HIER OP!

Hoewel omscholen naar IT veel voordelen heeft, kost het proces ook een investering van jouw tijd. Het is daarom belangrijk dat je alles goed overweegt alvorens je in het omscholingstraject stapt. Gebruik de volgende vragen als een leidraad:

  • Welk beroep spreek je aan?
  • Wat spreekt je aan in dit beroep?
  • Welke vaardigheden moet je daarvoor ontwikkelen?
  • Zullen deze vaardigheden op de lange termijn ook nog gewild zijn?
  • Welk type omscholing past bij jou?

De IT vacatures op QISS-IT zijn een goede bron van informatie. Voordat je besluit je te laten omscholen naar IT, kun je hier meer te weten komen over de realiteit van de IT sector. Bijvoorbeeld over de verschillende beroepen. En over de bijbehorende werkzaamheden en gemiddelde salarissen.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?