IT traineeship in 2022 volgen?

Lees dit eerst

•••

Het jaar 2022. Nieuwe mogelijkheden, meer kansen en nieuwe technologieën. Wanneer jij in dit jaar besluit om een IT traineeship te volgen, is het belangrijk om op een aantal factoren in te spelen.


Wat houdt een IT traineeship in?

Tijdens een IT traineeship leer je in een korte tijd alle kneepjes van het vak. In een tijdsbestek van twee jaar leer je een specialisatie, bouw je werkervaring op en word je uiteindelijk een IT professional.
In 2022 zal onze IT traineeship niet anders zijn dan vorige jaren, behalve dat wij meebewegen met de tijd.
Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er zich binnen de IT sector nieuwe vereisten, programma’s of andere ontwikkelingen voordoen. Uiteraard bewegen wij altijd mee met deze ontwikkelingen en krijg je een kwalitatieve en up-to-date IT traineeship.

Een IT traineeship begint met de algemene basis van IT. Je leert de IT-taal spreken en verbetert je vaardigheden. Om je groei en ontwikkeling aan te tonen, behaal je tijdens de basis van je IT traineeship verschillende certificaten die van belang zijn in de sector.
Daarna bouw je werkervaring op en word je uiteindelijk een professional. Hierna kies je de specialisatie die bij jou past.
Ga je richting security, incidentmanagement of een andere specialisatie? Wij stellen een leerpad voor jou op, gevuld met trainingen en erkende IT-certificaten. Alles is mogelijk en we zullen je zelfverzekerd en vol kennis en vaardigheden op pad sturen.


Kun je een IT traineeship zonder diploma volgen?

Ja! Je kunt een traineeship in IT volgen zonder relevante ervaring en/of zonder diploma. Wij vinden jouw persoonlijkheid, talent en motivatie om te (blijven) leren het allerbelangrijkst. Je hoeft niet per se ervaring in IT te hebben. Wij zorgen er namelijk voor dat je kennis en werkervaring op doet. Op deze manier kun je gemakkelijk IT-vragen beantwoorden, die nodig zijn om binnen IT te werken.
We leiden je op voor een functie op een IT-afdeling bij een leuke opdrachtgever. Zo doe je tijdens het traineeship ook werkervaring op.


Wat leer je tijdens jouw IT traineeship?

De IT groeit en er is steeds meer behoefte naar communicatieve talenten in deze branche. Hierbij hoef je dus niet te coderen of programmeren.
Wij vinden jouw skills en mindset belangrijker dan kennis en ervaring. Wij stellen een persoonlijk leerplan voor jou op, waarbij je erkende IT-certificaten gaat behalen. Zo ontwikkel jij je tot een IT-professional van de toekomst, die uitblinkt in communicatieve vaardigheden.


Het IT traineeship bij QISS-IT

Het IT traineeship van QISS IT is opgedeeld in vier fases, verdeeld over 2 jaar.

De eerste fase: bootcamp (jaar 1)
In de eerste week volg je een intensieve trainingsweek, de bootcamp. Hier leer je de IT-taal spreken en krijg je trainingen om jouw communicatieve vaardigheden nog sterker te maken.
Na de bootcamp behoud je als trainee toegang tot de online QISS Academy, waar jij erkende IT-certificaten gaat behalen.

De tweede fase: werkervaring (jaar 1)
Je start op een IT-afdeling bij een van onze opdrachtgevers. Zo zit je niet een lange tijd in de schoolbanken, maar leer je in de praktijk.
Je gaat aan de slag als servicedeskmedewerker, zodat je kennismaakt met de diversiteit binnen de IT. Dat doe je niet alleen. IT-collega's zijn er om je te helpen en QISS IT staat aan jouw zijde.

De derde fase: professional (jaar 2)
Na afronding van jouw eerste jaar als trainee ben je een IT-professional. Bij QISS IT hebben wij de leukste IT-vacatures en behoud je toegang tot onze QISS Academy, zodat jij je kan blijven ontwikkelen en certificeren.
De IT staat nooit stil. We kijken naar jouw talent en ambitie. Welke richting binnen de IT trekt jou aan? Dan stippelen wij jouw ontwikkelplan verder uit.

De vierde fase: specialisatie (jaar 2)
Ga je richting security, incidentmanagement of een andere specialisatie? Wij stellen een leerpad voor jou op, gevuld met trainingen en erkende IT-certificaten.
Baangarantie heb je: 70% van de QISS'ers komt na afloop van het traineeship in dienst bij een van onze opdrachtgevers. Of je blijft bij QISS IT werkzaam! Wij hebben de leukste jobs voor jou als IT-professional, binnen jouw specialisatie.

Een IT-traineeship op detacheringsbasis
QISS IT detacheert jou. Ook tijdens jouw IT traineeship in 2022.
Dat betekent dat je bij ons in dienst bent en kan gaan werken voor opdrachtgevers die jij leuk vindt. Je start bij een IT-servicedesk, daar ligt jouw IT-basis. Je komt in diverse branches te werken. Elke onderneming maakt tenslotte gebruik van ICT-faciliteiten!
Is er tijdelijk geen opdracht? Dan ben jij gewoon zeker van jouw salaris. In deze periode kan je andere taken uitvoeren, bijvoorbeeld een handleiding schrijven of help je op een van de kantoren van QISS IT.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?