Een IT traineeship volgen zonder ervaring

Tal van mogelijkheden

•••

Op dit moment zijn er steeds meer mensen die in de IT willen werken. Daarnaast zijn er ook veel vacatures die te maken hebben met de IT. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zich om laten scholen door middel van een IT traineeship. Met een IT traineeship leer jij alles wat je moet weten om in de IT aan de slag gaat, ook als jij hier nog geen ervaring mee hebt. Je kunt hierdoor toch aan de slag in de IT branche en een uitdagende baan vinden in de IT.


Zonder ervaring een IT traineeship volgen

Als jij nog geen ervaring hebt binnen de IT, maar toch graag hiermee aan de slag wilt, is een IT traineeship een handige optie. Een IT traineeship biedt namelijk tal van mogelijkheden. Je kunt zonder ervaring beginnen met het traineeship en tijdens deze traineeship alles leren wat je moet weten. Een voordeel van een IT traineeship volgen zonder ervaring, is dat je aan het werken en leren tegelijkertijd bent. Alles wat je leert, kun je dus direct in praktijk brengen. Je wordt tijdens deze traineeship goed begeleid, waardoor je al jouw vragen kunt stellen en gelijk geholpen wordt.

Het verloop van het IT traineeship zonder ervaring

Een IT traineeship start met een intensieve bootcamp voor alle nieuwe trainees. Deze bootcamp duurt een week. Tijdens deze week leer jij alle IT- en communicatieve skills die nodig zijn om een eerste baan te vinden in de IT branche. Je gaat vervolgens direct aan de slag als support medewerker in de IT. Je doet hierdoor gelijk ervaring op in de praktijk en kunt jouw geleerde IT skills ook gelijk toepassen.

Nadat we je hebben klaargestoomd met alle kennis die je nodig hebt, ga je je in jaar 2 specialiseren. Hier wordt jouw leerpad op aangepast en behaal je de benodigde certificaten waarmee je laat zien dat je een specialist bent binnen jouw vakgebied. In de IT branche zijn veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen, waardoor er eigenlijk altijd wel wat tussen zit.

Mogelijke beroepen na het IT traineeship zonder ervaring

Heb jij jouw IT traineeship afgerond? Dan is het tijd om je skills te laten zien bij een werkgever. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als functioneel beheerder. Als functioneel beheerder werk je continu aan het optimaliseren van informatiesystemen en ben je de verbindende factor tussen de ICT, leverancier en de klant. Daarnaast kunt je ook aan de slag als projectmanager binnen de IT. Bij dit beroep houd je je bezig met het analyseren en optimaliseren van IT-processen en werk je projectmatig naar IT oplossingen voor de klant. Naast deze beroepen zijn er nog veel meer beroepen waar jij zonder eerdere ervaring en met ons IT traineeship aan de slag kunt.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?