Een IT traineeship volgen zonder diploma

Werken & leren tegelijkertijd

•••

Ben jij benieuwd hoe het is om in de IT te werken? Veel mensen zijn benieuwd naar hoe je over kunt stappen naar een baan in de IT. Tegenwoordig is dit gelukkig een stuk makkelijker, ook zonder diploma is het namelijk mogelijk om in de IT te gaan werken. Zo kun je bijvoorbeeld voor een IT traineeship kiezen, waarmee je gaat werken en leren tegelijkertijd. Je hoeft hiervoor geen ervaring in de IT te hebben, alles wordt namelijk van A tot Z aan jou uitgelegd.


Binnenkomen bij een IT traineeship zonder diploma

Zonder diploma is het dus ook mogelijk om binnen te komen bij een IT traineeship. Het is dus niet zo dat je overal een diploma voor moet hebben. Het gaat er hierbij meer om wat jouw talenten zijn en hoe jij deze in kunt zetten. Talenten zijn dus eigenlijk belangrijker dan een diploma. Zeker als je gemotiveerd bent en er alles uithaalt wat erin zit is een IT traineeship zonder diploma goed te doen.

Zo ziet het IT traineeship eruit

Een IT traineeship bestaat uit 2 jaar. Het eerste jaar begint met een bootcamp. Dit is een intensieve trainingsweek waarin je de IT-taal leert spreken en jouw communicatieve vaardigheden leert verbeteren. Na deze bootcamp start je op een IT-afdeling bij een opdrachtgever. Je hoeft dus niet meer in de schoolbanken plaats te nemen, alles word je in de praktijk aangeleerd. Je begint met werken als servicedeskmedewerker. Hier maak je kennis met de diversiteit van IT en leer je wat IT allemaal inhoudt.

Heb je het eerste jaar succesvol afgerond? Dan ben je een IT-professional. Je kunt dan aan de slag bij één van de IT-vacatures die openstaan. Je kunt je tijdens het tweede jaar verder ontwikkelen en certificaten behalen. Ook kun je bepalen welke kant van IT jou het meeste aantrekt en waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen. Op basis van jouw wensen wordt er een leerpad opgesteld met aanvullende trainingen en certificaten.

Ervaringen van anderen na een IT traineeship zonder diploma

Er zijn al veel mensen die jou voorgingen en een IT traineeship zonder diploma hebben gevolgd. De IT branche is en blijft een veelbelovende branche met een betere baanzekerheid, verschillende doorgroeimogelijkheden en een goed salaris. De mensen die jou voorgingen hadden ook geen IT-gerelateerd diploma en hebben zich dankzij de IT traineeship om laten scholen. Het voordeel van een IT traineeship is dat je leert terwijl je aan het werk bent. Je kunt alles wat jij geleerd hebt hierdoor direct in praktijk brengen, waardoor het leren in veel gevallen een stuk sneller gaat en alles een stuk beter blijft hangen. Ben jij klaar om aan de slag te gaan met een IT traineeship?

Ben je op zoek naar iets bijzonders?