Een gezonde werkplek bij QISS IT.

door Sanne Broekman

•••

Kappers, nagelstudios, musea en de pedicurebranche zijn blij dat ze onder bepaalde voorwaarden weer open zijn. Vanaf 1 juni mogen bioscopen, theaters, concertzalen en de horeca onder bepaalde voorwaarden ook weer open. Langzaam lijken we uit de intelligente lockdown te komen.

Anderhalve meter

Op kantoor zijn wij ook druk bezig geweest om alles Covid-19-proof te maken, 1,5 meter stickers, pijlen op de vloer, desinfectiepompjes en anti spat schermen tussen de bureaus. Wij zijn altijd gewend geweest aan een persoonlijke ruimte van een halve meter'', zegt CEO Jose van Dalen. “Nu doe je een stap naar achter, dan wordt het anderhalve meter. Dat is helemaal niet ingewikkeld.'' Grote cirkels geven de nieuwe persoonlijke ruimte aan. Bordjes en pijlen wijzen de weg: alles is eenrichtingsverkeer, met de klok mee.

Toekomst

Operations Manager Claudia Cornelissen: ‘’ We blijven wel naar de toekomst kijken. We hebben ons kantoor nu Covid-19-proof gemaakt en regels ingesteld. Maar we kunnen ook weer niet doen alsof de wereld van voor Covid-19 weer terugkomt. De essentie van ons kantoor is in deze eerste weken van massaal thuiswerken volledig veranderd. Dat komt niet alleen door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, maar ook door de veranderende mindset over thuiswerken.

Gezonde werkplek

We merken dat we als team prima online contact kunnen houden, maar op langere termijn is ‘nabijheidscontact’ onmisbaar in een gezond leven. Onze QISS IT professionals moeten ook de mogelijkheid hebben om naast het telefonisch- en online contact naar kantoor te komen voor een persoonlijk gesprek of een training. Daarom is er voor degenen die vanwege hun thuissituatie niet thuis kunnen of willen werken uiteraard een gezonde werkplek bij QISS IT beschikbaar.”

 

Ben je op zoek naar iets bijzonders?