DE OVERNAME

Hoe zit het nou echt?

•••

Het is weer even terug dat de overname van QISS IT bekend werd. Hier was onduidelijkheid over en José ontving dan ook veel vragen over haar toekomst bij QISS IT. Accountmanager Lisanne, al 5,5 jaar in dienst, is met José in gesprek gegaan hierover.

Lisanne: Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Je hebt QISS IT verkocht! Maar je gaat het natuurlijk niet los laten. Hoe is dit gegaan?

José: Het is een overname, ik ben dan wel geen 100 procent eigenaar van QISS, maar indirect weer wel omdat ik in de internationale holding aandeelhouder ben en daarnaast is het en blijft het mijn kindje, die ik heel lastig kan loslaten. Het is wel frustrerend dat veel mensen vragen: hoeveel jaar moet je nog blijven? Dat is helemaal niet wat ik wil. Ik wil blijven ik daar heb juiste partij voor die vertrouwen heeft in de formule van de organisatie en ons wil helpen. Daarnaast kunnen er leuke internationale kansen ontstaan.

Hoe zie jij dan nu de toekomst van de ICT en daarbij vooral QISS IT voor je?

Jeetje toekomst.. als ik kijk naar 10 jaar geleden hadden we nog de traditionele mbo ict’ers die de helpdesk bemande. Nu zijn het hbo vrouwen die hier onderdeel van zijn. Diversiteit zal een grote rol spelen, maar ook Internet of Things en Artificial Intelligence. Toch denk ik dat vooral regie houdende rollen een hele grote rol gaan spelen. Anyways… genoeg zodat wij als QISS IT kunnen blijven vernieuwen en ik mijzelf ook lekker overal tegenaan kan bemoeien!

Is dat ook waar jij jouw energie uit haalt?

Ja, het overal tegenaan bemoeien. In positieve zin dan. Dus kijken naar wat beter, efficiënter, maar vooral sneller kan, met ons kwaliteitsmodel voor ogen. Ik vind het leuk om aan iedereen kennis te delen en vooral ook met jou (Lisanne) te sparren over salesvraagstukken, of over andere dingen. Ik mis dat nu wel eens, dus daarom zijn de spontane acties zo belangrijk. Ook krijg ik heel veel energie van het stellen van kritische vragen in een board en vooral van het leren… ik blijf een nerd 😊

Wat zou jij nou willen zeggen tegen mede-ondernemers?

Zeker nu alles zo succesvol loopt. Focus, focus, iedereen vraagt ook of ik QISS IT niet wilde verkopen. Dit was nooit mijn plan. Ik wil verder met het team, met jullie, en daar heb ik soms (haha) ook hulp bij nodig. Ik ben mega eigenwijs, maar op een gegeven ogenblik ging dat mij tegenwerken en heb je andere adviseurs naast je nodig. Dan kan ik weer focussen op waar ik energie van krijg.

Waar ben jij nu het meeste trots op?

Het loyale team! Ik kan er niet over uit dat ik zo’n gaaf, leuk , gezellig en loyaal team heb. Simone die meteen betrokken is geweest bij QISS IT, en de ups en downs (van mij 😊) heeft ervaren en er nog steeds is. En dan nog Charron & Pamela die snel volgde en dan jij (Lisanne)… zonder jullie was het niet gelukt. En dan vooral ook hoe zelfstandig en gedreven jullie zijn en dat jullie mij kritisch durven te spiegelen.

Is er iets wat je anders had willen doen?

Meer stil staan bij de successen, ook na zo’n overname. Ik ga door alsof er niets is gebeurd. Soms moet je even door anderen in je omgeving wakker geschud worden en meer bij stil staan bij wat een successen je boekt. Gelukkig kan dat nog! In mijn ogen kan altijd alles beter, sneller en ik vergeet wel eens een halte om even wat rust te pakken…

Zijn er naar al deze successen nog dingen die je echt graag wil doen?

Zoveel! Privé reizen en lekker genieten. Zakelijk wil ik QISS IT Internationaal wegzetten en het in Nederland lekker door jullie laten runnen. Daarnaast hoop ik veel spontane momenten in te plannen om met de ICT-ers en jullie te proosten 😊. Jij werkt ondertussen alweer 5,5 jaar voor QISS IT. Hoe heb jij ons door de jaren heen zien ontwikkelen?

Toen ik binnenstapte (5 jaar geleden) hadden we 35 medewerkers aan het werk. Inmiddels hebben we dit weten te verdrievoudigen, dus mijn eerste gevoel is trots! Trots op het team, trots op het feit dat medewerkers nog steeds voor ons kiezen, maar natuurlijk ook trots om te zien dat onze klanten nog steeds vertrouwen hebben in onze formule. Ik denk dat het mee willen veranderen en aanpassen aan de markt ons hier hebben gebracht! En ik vind het stoer dat jij dat als ondernemer durft te vernieuwen en dat je ons laat zien dat verandering niet ‘eng’ is maar juist heel leuk!

Je hebt het over trots. Wanneer is jouw dag nou succesvol geweest en waar ligt voor jou de uitdaging tijdens zo een werkdag?

Een leuke dag is zo bepalend waar je je energie uit haalt en vooral uit welke momenten. Dat kan in mijn geval een leuke afspraak met een klant zijn, of wanneer ik zie dat een medewerker een enorme groei door maakt op zijn of haar opdracht. Het feit dat ik de hele dag onder de mensen ben zorgt voor een heel fijne dynamiek in mijn werk! Anderzijds challenge ik mezelf iedere dag met verschillende situaties waardoor ik vaak uit mijn comfort zone moet stappen. Juist door deze uitdagingen niet uit de weg te gaan groei je als persoon en dat vind ik zo fijn!

Wat was jouw favoriete QISS IT moment in de afgelopen jaren?

Dat zijn er een aantal. Zo kan ik me nog herinneren wanneer we ons eerste Traineeship in 2014 lanceerde! Inmiddels staan Traineeship 22 en 23 al voor de deur. Het is ook gaaf om te zien dat we ons Trainingsprogramma hebben ontwikkeld mét een Next Level programma om ook onze Trainees een doorstroom te kunnen bieden naar een ontwikkelgebied van hun keuze. Daarnaast is de nieuwe locatie in Curaçao een mooie mijlpaal, omdat op deze manier de professionals ook na werktijd met onze collega’s kunnen bellen. En niet te vergeten.. het 5 jaar bestaan van QISSIT en mijn eigen 5-jarig jubileum. Soms vliegt de tijd je om de oren, maar als ik kijk wat we hebben bereikt met elkaar dan voel ik vooral heel veel trots!

Is er nog iets wat jij zou willen zeggen tegen andere accountmanagers en sales tijgers?

Ik zou zeggen: kom hier op gesprek!! Ik werk hier namelijk niet voor niets al bijna 6 jaar!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?