De leukste vacatures in IT

Ben je op zoek naar een baan in de IT?

•••

Werken in de IT is hot op dit moment. Dit kun je merken aan de vele vacatures in IT die er open staan. En dat is niet zo gek. Want werken in de IT is uitdagend, je werkt veel met mensen en geen enkele dag is hetzelfde. Leuke vacatures in IT zijn bijvoorbeeld IT servicedesk medewerker, functioneel beheerder en IT consultant.

Veel mensen reageren op vacatures in IT omdat zij op zoek zijn naar een betere baanzekerheid en een vast contract, een goed salaris en diverse doorgroei opties. De toekomst van de IT branche is veelbelovend. We worden immers steeds meer afhankelijk van apps, clouds en automatisering. Een vacature vinden in de IT is een slimme zet.


IT vacature zonder gerelateerd diploma

Voor mensen die geen IT-gerelateerd diploma hebben, zijn er tal van mogelijkheden. Veel mensen kiezen ervoor om zich om te laten scholen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een werk-leertraject van QISS-IT. Dit is een combinatie van opleiding en betaald werk ervaring opdoen binnen de IT branche.

Ons IT omscholingstraject begint met een intensieve bootcamp. In een week tijd leer jij alle IT-skills die je nodig hebt voor jouw eerste baan in IT. Daarna ga je gelijk aan de slag als IT-support medewerker om ervaring op te doen in de praktijk.

Na de omscholing kun je je ook nog specialiseren in een bepaalde richting die jou interesseert. Je kunt specifieke opleidingen doen en certificaten halen. De toekomst opties in de IT branche zijn eindeloos.


Vacatures voor IT consultants

De IT consultant werkt direct samen met klanten en adviseert hen hoe ze informatietechnologie kunnen gebruiken om hun zakelijke doelstellingen te bereiken of over het oplossen van technische problemen. Als IT consultant werk je aan het verbeteren van de structuur en efficiëntie van IT systemen in diverse organisaties.

Op dit moment zijn er veel vacatures voor IT consultants. En de verwachting is dat het nog wel een aantal jaar zo zal blijven. De beste IT consultant vacatures vind je op gespecialiseerde sites zoals die van ons. Dit is zowel een goed startpunt voor vacatures voor beginners, als voor vacatures voor professionals die al wat jaren IT-ervaring hebben en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.


IT servicedesk vacatures

Als medewerker van de IT servicedesk verleen je technische assistentie aan klanten of aan collega’s. Mensen nemen telefonisch en per mail contact met jou op om een oplossing te zoeken voor hun technische probleem. Het is dus een uitdagende baan, waarbij je steeds weer nieuwe IT ervaringen op doet.

De IT branche staat te springen om meer mensen. Daarom zijn er op dit moment heel veel IT servicedesk vacatures. Mocht je willen switchen naar IT, dan is dit een goede startersfunctie. Zeker als je deze baan combineert met een opleidingstraject van QISS-IT zijn er ontzettend veel doorgroeimogelijkheden voor jou.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?