Cloud specialist met het IT traineeship

Kies ervoor om cloud specialist te worden

••• Infrastructuur gebaseerd op cloud diensten wordt steeds belangrijker in de technische sector. Met het IT traineeship van QISS IT kun je kiezen voor de specialisatie cloud en ga je direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Lees hier alles over hoe je cloud specialist wordt met behulp van het IT traineeship.

cloud specialist worden


Na een uitdagende bootcamp, je eerste stappen bij de eerste opdrachtgever en het behalen van de benodigde certificaten, kun je kiezen voor de specialisatie cloud. Iemand die zich in cloud specialiseert is een technisch expert in cloud computing-technologieën en -diensten.

De werkzaamheden van een cloud specialist


Enkele verantwoordelijkheden van een cloud specialist zijn:

Het ontwerpen, implementeren en beheren van cloud infrastructuur: dit kan het configureren van servers, opslag, netwerken en andere componenten van een cloudomgeving inhouden, evenals het selecteren en integreren van cloud diensten en toepassingen.
Zorgen voor de beveiliging en compliance van cloud systemen: een technische cloud specialist kan verantwoordelijk zijn voor het implementeren en onderhouden van beveiligingscontroles en -procedures om gevoelige gegevens en systemen in de cloud te beschermen. Dit kan het configureren van firewalls, verificatiesystemen en encryptie technologieën omvatten.
Technische ondersteuning en probleemoplossing: cloud specialisten kunnen worden opgeroepen om technische problemen op te lossen en ondersteuning te bieden aan eindgebruikers. Dit kan het diagnosticeren en oplossen van problemen met cloud systemen inhouden, evenals het geven van begeleiding en assistentie aan gebruikers.

Dit ga je verdienen als cloud specialist


Het salaris van een cloud specialist in de technische sector kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder jouw ervaringsniveau, de opleiding en specifieke vaardigheden en expertise. Het gemiddelde salaris voor een cloud specialist is €65.000 per jaar. Dit kan echter variëren van ongeveer € 40.000 voor startersfuncties tot € 80.000 of meer voor meer ervaren IT-professionals.

Volg het IT traineeship om cloud specialisatie te volgen


Wil je ook aan de slag om je in cloud te specialiseren? Begin dan in 2023 met het IT traineeship van QISS IT! Vanaf het begin ontvang je begeleiding en ruimte om relevante trainingen te volgen. Gedurende het IT traineeship word je betaald en zijn er veel mogelijkheden om door te groeien. Ook zonder ervaring in de IT kun je beginnen aan het IT traineeship. Wij bieden je de handvatten zodat jij je kunt ontwikkelen tot IT specialist. Heb je vragen? Neem hieronder contact met ons op!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?