Certificaten behalen in de ICT

En de verschillende soorten

•••

Het behalen van een ICT certificaat


De ICT wereld is iedere dag aan het veranderen, als professional moet je het dan goed bijhouden. Je wil namelijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, overal op in kunnen spelen en uiteraard ook een ICT certificaat behalen wanneer dit mogelijk is. Het is de tijd dan ook zeker waard om hierin te investeren, want met een certificaat kun je namelijk aantonen dat je over bepaalde vaardigheden en/of kennis beschikt. Het is daarom altijd zinvol om een ICT certificaat te behalen wanneer dat de kans je wordt aangeboden.

Dit kun je met een certificaat in de ICT


De vraag wat je met een certificaat voor ICT kunt doen hangt af van welk certificaat het is. Het kan zijn dat het over Windows 10 gaat, als je daarover beschikt dan wil dat zeggen dat je daarmee aantoont dat jij kennis hebt over dit item en in staat bent om systemen te configureren e.d. Als het over MTA gaat, dan wil dat zeggen dat jij veel weet over fundamentele technische concepten.

De verschillende certificaten in de ICT


Binnen de ICT wereld zijn er veel certificaten die je kunt behalen. Je hebt bijvoorbeeld een Windows 10 certificaat, MTA certificaat en een CITRIX certificaat. Hieronder leggen we je uit wat het wil zeggen als je het certificaat hebt behaald en wat je dan kunt aantonen.

Windows 10 certificaat


De Windows 10 certificering is er voor professionals die hiermee aantonen dat ze kennis hebben over Windows 10. Hierdoor kun jij aantonen dat je in staat bent om Windows 10 Enterprise systemen te configureren. Je kunt de systemen ook beheren en onderhouden. Het is ook een voorbereiding om de MCSE (Mobility certificering) te halen.

MTA certificaat


MTA staat voor Microsoft Technology Associate. Het is een inleidende Microsoft certificering en is bedoeld voor mensen die een carrière binnen de IT in overweging nemen. Het gaat over een breed spectrum van fundamentele technische concepten. Hiermee kun jij aantonen dat je een professional bent en beschikt over belangrijke technische basiskennis.

CITRIX certificaat


Met een CITRIX certificaat toon je aan dat je oplossingsgericht bent en in kunt spelen op behoeften van IT professionals en bedrijven. Het gaat er om dat je laat zien dat je oplossingen kunt aanreiken en verder denkt dan “de basis”.

ICT certificaten behalen bij QISS-IT


Zorg er in ieder geval voor dat wanneer je binnen de IT aan de slag wilt, dat je over de juiste certificaten beschikt. Een bedrijf wil graag de juiste medewerker aannemen dus als je aan kunt tonen wat je allemaal kunt, dan heb je altijd een voorsprong op andere potentiële kandidaten. Onze specialisten van QISS-IT helpen je om de juiste certificaten te behalen. Onze focus ligt op jouw ontwikkeling en het aanvullen van jouw skills. Bij QISS-IT ben je verzekerd van een baan met genoeg doorgroeimogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor een kennismaking!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?