Blijven inspireren, ook in deze tijden

Door José van Dalen

•••

Drie weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit. We hadden wat minder videobelletjes, waren omringd door geliefde collega’s of juist veel onderweg naar geliefde klanten. Wij konden nog samenkomen. Drie weken geleden vond BusinessBoost 2020 plaats, waar ik deel van uit mocht maken. Een terugblik met een gemengd gevoel, nu we weten dat alle bijeenkomsten en evenementen zijn afgelast tot 1 juni.

Vanuit het ondernemerschap heb ik mijzelf een aantal jaren geleden aangemeld voor NLGroeit, partner van BusinessBoost. Ik vond het fijn om met andere ondernemers in contact te zijn, ervaringen en ontwikkelingen in de markt te delen maar vooral om door anderen geïnspireerd te worden. Met behulp van mijn eigen ervaringen ontwikkelde ik mijzelf tot mentor, waarbij ik startende ondernemers kon coachen. Iets wat mij ontzettend veel energie geeft.

Tot ik werd benaderd om geen individu, maar de bezoekers van BusinessBoost te inspireren. Samen met andere ondernemers deelde ik het podium. Zo was het eerste interview samen met Michiel Muller (Picnic). Vervolgens beklom ik samen met Pieter Zwart (Coolblue) en Ralph Hamers (ING) het hoofdpodium. Alle verhalen van mede-ondernemers, de sfeer en de vragen vanuit het publiek maakten het een eer en geweldige ervaring Al met al kwam mijn boodschap aan: ‘There is no elevator to success. You have to take the stairs.

Ondernemen blijft kijken naar de wat er om jou heen speelt en om vervolgens daar op in te spelen tot hoever mogelijk. Kijk naar alle innovaties die worden ondernomen om het hoofd boven water te houden in deze tijden. Hoe men hierin elkaar probeert te ondersteunen.

Het is een spannende tijd, niet alleen zakelijk maar ook privé. Het raakt ons tenslotte allemaal. Daarom is het van belang om te blijven praten, coachen en inspireren. Niet alleen van ondernemer tot ondernemer, maar van mens tot mens.
- José

Foto's gemaakt door www.setvexy.nl

Ben je op zoek naar iets bijzonders?