Big Data analist worden met het IT Traineeship

Krijg jij energie door data visueel te maken in dashboards of rapportages?

••• Is jouw werkdag geslaagd als jij binnen de organisatie zorgt voor waardevolle inzichten uit een brei aan data? Krijg jij energie door deze inzichten visueel te maken in dashboards of rapportages? Lees dan alles over onze track Big Data en de mogelijkheid om een Big Data analist te worden in deze blog.

Wat doet een big data analist?

Een Big Data analist is een professional die verantwoordelijk is voor het analyseren van grote en vaak complexe data sets om hier inzichten en kennis uit te halen. De rol bestaat uit het verzamelen, verwerken en analyseren van data uit verschillende bronnen. Deze data komt uit verschillende informatiebronnen: van sociale media tot applicaties . Data analisten gebruiken hun expertise in programmeertalen zoals Python of SQL om betekenisvolle informatie uit de data te halen. Deze informatie wordt in rapportages of dashboards verwerkt. Via de rapportages of dashboards vinden Data analisten trends, herkennen ze patronen en is het mogelijk om voorspellingen doen. Hier speelt de organisatie vervolgens op in om overwogen beslissingen te maken.
Belangrijke taken die een Big Data analist zoal uitvoert zijn: het opruimen en voorbereiden van data, het ontwerpen en implementeren van algoritmes en modellen voor data analyses en het visueel maken van datarapporten om dit te communiceren naar stakeholders. Data analisten werken in verschillende sectoren zoals financiën, technologie, detailhandel en zorg.

De voordelen van een Big Data analist in de organisatie.

Een organisatie heeft een Big Data analist nodig om een verscheidenheid aan redenen. Dit hangt ook af van het soort organisatie en het soort data. De meest voorkomende redenen om als organisatie een Big Data analist te hebben, zijn hieronder uitgelicht.

• Er worden data gedreven beslissingen gemaakt. Een Big Data analist helpt de organisatie met het maken van wel overwogen keuzes via inzichten in de data. Door het analyseren van de data vindt de Big Data analist patronen en trends die misschien niet direct opvallend zijn. Dit helpt de organisatie vervolgens om keuzes te maken over producten, services en operaties.
• De organisatie heeft een voordeel op concurrentie. In de huidige dat a gestuurde bedrijfsomgeving hebben organisaties die big data effectief analyseren en benutten een aanzienlijk voordeel ten opzichte van hun concurrenten. Een big data-analist helpt een organisatie inzicht te krijgen in klantgedrag, markttrends en andere factoren die een concurrentievoordeel kunnen zijn.
• De ervaringen van medewerkers worden verbeterd. Door gegevens van medewerkers te analyseren helpt een Big Data analist een organisatie de behoeften en voorkeuren van de medewerkers te begrijpen. Dit zorgt ervoor dat er meer gepersonaliseerde en boeiende ervaringen gecreëerd worden. Wat een organisatie helpt sterkere relaties op te bouwen en de loyaliteit te vergroten.
• Het risico management is beter. Big Data analisten helpen organisaties risico's te identificeren en te beperken door gegevens met betrekking tot fraude, beveiligingsinbreuken en andere potentiële bedreigingen te analyseren. Door deze risico's proactief te identificeren en aan te pakken, voorkomt een organisatie kostbare fouten en beschermt haar reputatie.

Zo word je een big data analist

Bij QISS IT kan je het IT traineeship volgen om vervolgens de stap naar Big Data analist te maken. Zelfs zonder IT ervaring of technische achtergrond is het IT traineeship mogelijk. Via game based assessments en een DISC analyse kijken we waar jouw kracht ligt. Tijdens de bootcampweek leer je de IT basis. Gedurende de rest van de begin periode ga je jezelf specialiseren en certificaten behalen om aan de slag te kunnen als Big Data analist. Heb je vragen? Check ons IT Traineeship.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?