Altijd vrouwendag bij QISS IT

Door Renske van Mooren

•••

Bij QISS IT houden wij ons er elke dag mee bezig, maar op 8 maart staan we er extra bij stil: women’s empowerment. Als bedrijf waar wij ons hard maken voor meer vrouwen in de IT-branche, voelen wij ons met deze dag verbonden.

Met een monitor in de handen, op hakken van 10 centimeter hoog door het pand lopen. Door naar die ene vriendin om haar te helpen met haar computerprobleem om vervolgens thuis nog even aan een computer te sleutelen. Bij QISS IT is het een vertrouwd beeld. In deze blog vertellen onze powervrouwen hoe is het om te werken in een bedrijf waar vrouwen toch echt in de meerderheid zijn. In een branche, waar de vrouw nog ondervertegenwoordigd is.

AL DIE DAMES BIJ QISS IT. HOE ERVAREN JULLIE DAT? 

Pamela: Het is in ieder geval altijd een leuke anekdote! Vooral omdat dit binnen de IT-branche een redelijk unicum is. Nu is het gelukkig niet zo dat er alleen maar vrouwen bij QISS werken, we hebben in de detachering naast alle dames ook heel leuke heren aan het werk. 
Sanjeeva: Toen ik solliciteerde bij QISS IT dacht ik nog: dat wordt wat met al die dames. Het tegendeel is waar. Er heerst een open cultuur waar wordt gezegd waar het op staat. Al die ‘voelsprieten’ zijn een mooie aanvulling en vormen ons karakter, we zijn erg betrokken bij collega en klant. 
Caroline: Op kantoor is het een gezellig, maar gedreven kippenhok, waar wederzijds begrip en respect centraal staan. Dit maakt de werksfeer heel fijn. 

ER STAAT OOK EEN VROUW AAN HET ROER.

Pamela: Een echte powervrouw, die aan heel QISS boksles heeft gegeven.
Sanjeeva: Inderdaad, ik vind het enorm stoer. Een vrouwelijke ondernemer die zo gepassioneerd een door mannen gedomineerde branche verovert.
Pamela: Daar zie je ook de ‘vrouwelijke’ intuïtie in terug, José volgt ook veel haar onderbuikgevoel. 

OVER DIE INTUÏTIE GESPROKEN, DE PAY-OFF IS 'BRING INTUITION IN IT’. HANGT DIT SAMEN met de powervrouwen van QISS IT?

Caroline: Vrouwen hebben vaak een sterker empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden. Binnen de IT krijgt men steeds meer te maken met eindgebruikers. Hiervoor is heldere communicatie erg belangrijk! Luisteren, geduld hebben en een goede uitleg geven, dat kunnen vrouwen als de beste. 
Sanjeeva: Zowel mannen als vrouwen kunnen hun intuïtie natuurlijk inzetten, maar de vrouw is vaak toch wat gevoeliger voor de onderbuikgevoelens, in plaats van enkel op de feiten afgaan. 
Pamela: Daar selecteren wij de QISS’er ook op: wij kijken naar de persoon. Samen met de DISC persoonlijkheidsanalyse en onze vaardighedengames zorgen wij voor de perfecte match. Met ons én de opdrachtgever. 

HOE REAGEREN ONZE KLANTEN op AL DEZE POWERVROUWEN?

Sanjeeva: ICT is echt een mannenwereld, ondanks dat de drempel steeds lager wordt voor dames, zijn veel IT-afdelingen merendeel of soms volledig bezet met mannelijke collega’s. Balans en diversiteit betekent verschil in competenties, achtergronden maar zeker ook verhouding man/vrouw. Onze opdrachtgevers reageren juist daarom heel enthousiast op het feit dat merendeel van onze trainees vrouw is.

Wil jij een van deze powervrouwen worden, of er door worden omringd? Neem eens een kijkje bij onze vacatures. Of heb jij juist iemand met intuïtie nodig op jouw IT-afdeling? Kijk dan op onze pagina voor werkgevers.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?