Afstand houden is contact onderhouden

Door Renske van van Mooren

•••

Sinds de start van de thuisisolatie werkt ook iedereen van QISS IT vanuit huis. Op een paar van onze toppers na, die op de IT-afdeling support bieden om hele bedrijven draaiende houden.


In de eerste week waren het voornamelijk de praktische uitdagingen die ons bezighielden. Het creëren van een prettige werkplek, het vasthouden van een bepaald ritme en de onderlinge communicatie stroomlijnen. Nu we in de zesde week van het thuiswerken zijn, loopt dit alles op rolletjes. Uiteraard werd er ook gelijk gedacht over leuke (online) activiteiten, want het moet niet alleen praktisch werken. We willen ook blijven lachen, elkaar blijven inspireren en blijven praten. Wij delen graag wat initiatieven die wij bij QISS IT hebben opgezet om elkaar te activeren, maar om vooral dat warme contact te onderhouden.


EXERCISING TOGETHER
Beginnen we toch bij de kern: alles draait om balans. Een balans tussen werk en vrije tijd of focus en fun. Nu we thuiswerken, wordt er minder bewogen, terwijl dit natuurlijk wel van belang is voor zowel lichaam als geest. Onze José wil ons activeren en organiseert elke doordeweekse dag een work-out die op afstand gevolgd kan worden. Zo hebben we met collega's een mooie balans: even van je werkplek vandaan, even uit de focus en even aandacht voor lichaam en geest.


CORONA DISTANCING
We moeten uiteraard afstand van elkaar houden, maar kies er ook eens voor om afstand van corona te houden! Plan coronavrije uurtjes in, waarbij je social media bewust afsluit en het nieuws even niet volgt. Ga lekker aan het werk, probeer een nieuw recept of pak dat boek eens op wat al maanden op je nachtkastje ligt. Bij QISS IT zijn wij online spelletjesavonden gaan organiseren die er competitief aan toe gaan. Op deze manier kunnen we ons aan elkaar (kapot) ergeren tijdens een potje Mens Erger Je Niet, in plaats van ons te ergeren aan de huidige situatie.

COMMUNICATION AND CONVERSATION
Hoewel we nu fysiek afstand van elkaar moeten nemen, betekent dit niet een emotionele afstand. Houd familie, vrienden en collega's dichtbij. Bel, app of verras iemand eens met een kaartje of bosje bloemen. Bij QISS IT staat contact, juist in deze tijden, centraal op de digitale werkvloer. Zo houden wij nog steeds een dagstart en slaan wij geen vrijdagmiddagborrel over. Teams en WhatsApp staan vol met GIF’jes en we delen onze successen dagelijks. Ook zijn er onderling open gesprekken over de situatie, want je hart luchten is soms ook van belang.

We zijn ontzettend trots op al onze collega’s die dit elke dag mogelijk maken. Zij zorgen ervoor dat wij online work-outs kunnen volgen, we met een gerust hart thuis kunnen werken, maar vooral met elkaar kunnen blijven praten. Nu er fysiek afstand moet worden gehouden, moet juist contact worden onderhouden. 


Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Caroline van Hoorn
Caroline van Hoorn Talentmanager Traineeship

Ben je op zoek naar iets bijzonders?