The Next Women 100

door José van Dalen

•••

We starten de laatste maand van het (gekke) jaar 2020 met goed nieuws: ik sta wederom in de The Next Women 100!

De oprichting van QISS IT heeft mij tot ondernemer gemaakt. Juist – ondernemer, geen onderneemster. Ik ben van mening dat in het uitoefenen van je beroep gender niet zou uit moeten maken. Hoe ontzettend trots ik ben op het bemachtigen van een plek in de top van meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers, ergens voelt het ook dubbel. Waarom een aparte lijst voor vrouwen?

Gendergelijkheid is voor mij dagelijkse kost. Bij QISS IT staat diversiteit centraal, waarbij wij ons inzetten voor meer vrouwen in de IT-branche. Door middel van ons traineeship kunnen wij young professionals introduceren tot deze geweldige branche en hun bijscholen tot heuse IT-professional. Juist doordat ik hier veel mee bezig ben, zie ik ook dat het onderwerp van gelijkheid op de werkvloer nog steeds veel aandacht nodig heeft.

Ondanks dat het al jaren een top of mind is binnen de zakenwereld, verloopt de groei van het aantal vrouwen aan de top traag. Dit jaar lijkt het dan eindelijk op gang te komen. Desalniettemin is er nog steeds sprake van de loonkloof en is slechts de helft van de Nederlandse vrouwen financieel onafhankelijk van hun partner.

Daarom spreek ik mij nu graag uit dat ik hoop dat over een aantal jaren ik een plekje krijg in de Next Persons 100. Waarbij het persoonlijk voornaamwoord dat je gebruikt, niet van belang is. Tot die tijd blijf ik, samen The Next Women en zoveel anderen, actief bezig met de strijd voor gelijkheid op de werkvloer.

Bekijk hier de 99 andere succesvolle en invloedrijke ondernemers volgens de THE NEXT WOMEN 100.

Publicatie datum: 01 december 2020

Ben je op zoek naar iets bijzonders?