Security specialist worden in de IT

In een wereld die steeds digitaler wordt en waarin privacy belangrijker is dan ooit

•••


Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en droom je van een baan in de IT? Dan is security specialist in de IT misschien iets voor jou. Lees hier wat een security specialist binnen de IT allemaal doet, wat je ermee kunt verdienen en welke skills er nodig zijn om dit beroep uit te kunnen oefenen. De wereld wordt steeds digitaler en de behoefte aan IT security specialisten wordt daardoor steeds groter. Dit is dus jouw kans op die droombaan binnen de IT.

De specialisatie security specialist binnen het IT traineeship


Binnen het IT traineeship zijn er verschillende specialisaties welke je kunt volgen. Als security specialist binnen de IT ga jij je verder toespitsen op de beveiliging van de IT systemen binnen een bedrijf. In een wereld die steeds digitaler wordt en waarin privacy belangrijker is dan ooit, is een goede security specialist onmisbaar binnen elk bedrijf.

Dit is wat een security specialist binnen de IT doet


Wat doet een IT security specialist nu eigenlijk? Een security specialist binnen de IT is verantwoordelijk voor de beveiliging van technologische infrastructuur binnen een bedrijf. Dit wil zeggen dat de security specialist ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de website, het netwerk of de online omgeving van het bedrijf niet geïnfiltreerd kan worden door andere, vaak ongewenste, partijen. Hiervoor worden door de security specialist plannen gemaakt en adviezen over gegeven. Eventueel kan een security specialist in de IT ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het systeem.

Het salaris van een security specialist


Uiteraard is het salaris van een security specialist in de IT van verschillende factoren afhankelijk. Zo zullen onder andere opleiding, leeftijd en ervaring een rol kunnen spelen. De salarissen van security specialisten in de IT binnen Nederland variëren van € 3.860,- tot €5.225,- bruto per maand. Het gemiddelde salaris van een security specialist ligt op ongeveer €4.540,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dit ligt ruim boven het modaal inkomen in Nederland. Helemaal niet slecht dus! Maar vergeet ook de secundaire arbeidsvoorwaarden niet. Deze kunnen per bedrijf enorm verschillen namelijk, maar kunnen een grote bijdrage leveren aan de balans in je werk en privé leven.

Zo word je security specialist zonder IT-achtergrond


Er is geen ervaring vereist om security specialist in de IT te worden. In ons betaalde traineeship word je opgeleid IT-professional en leer je alles wat je moet weten. Het enige wat ervoor nodig is, is HBO werk- en denkniveau en natuurlijk de juiste dosis motivatie en enthousiasme. Met ons traject kun je ook zonder IT-achtergrond aan de slag als security specialist. Je volgt de opleiding via ons online leerplatform en krijgt persoonlijke begeleiding. Tijdens dit traject haal je erkende certificaten. Je start bovendien direct op een IT-afdeling bij één van onze opdrachtgevers, zodat je meteen kunt leren in de praktijk. Aan het einde van het traject kun jij je een echte IT professional noemen!

Ben je op zoek naar iets bijzonders?