QISS & TALK: Jochem

In gesprek met Jochem

•••

IT is een van de meest brede en innovatieve vakgebieden van over hele wereld. Maar wat kun je hier allemaal mee worden, en waarom zou je voor een IT-baan moeten kiezen? Wij nemen een kijkje in het leven van QISS-medewerkers die aangeven waarom zij in de IT-wereld zijn gaan werken! Dit keer geven we het woord aan Jochem.


WIE BEN JE? STEL JE EVEN VOOR!

Ik ben Jochem en ik ben 28 jaar. Voordat ik bij QISS IT aan de slag ging, werkte ik als chef-kok in de horeca. Na mijn switch van de horeca naar de IT heb ik besloten om in de avonduren een opleiding tot software engineer te volgen aan de Haagse Hogeschool, om mij zo nog verder te ontwikkelen in de IT.


HOE BEN JE IN DE IT TERECHTGEKOMEN?

Ik ben aanraking gekomen met de IT doordat ik in de corona-periode meer tijd had. Mijn jongere broertje vroeg mij of het me niet interessant leek om met hem mee te kijken en mee te doen met programmeren. Zo ontdekte in mijn passie voor IT en ben ik gaan onderzoeken wat ik nodig had om van mijn passie mijn werk te maken.


AAN WELKE TOFFE OPDRACHT BEN JE NU BEGONNEN?

Voor de ANWB ben ik aan de slag gegaan op de skilled service desk. Dit houdt in dat we 60 tot 70 procent van de aanvragen zelf oplossen.


WELKE OPLEIDINGEN HEB JE AL AFGEROND?

Ik ben op dit moment bezig met de AZ-900 cursus en hoop deze zo snel mogelijk af te ronden. Daarnaast volg ik ook een cursus om met Docker te werken en volg ik natuurlijk in de avonduren de opleiding tot software engineer.


WAAROM PAST DE IT ZO GOED BIJ JOU?

De IT past goed bij mij omdat je nooit klaar bent met leren en elke dag wel iets nieuws ontdekt.


WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK? WAAR KRIJG JE ENERGIE VAN?

Ik vind het leukste aan mijn werk dat geen dag hetzelfde is en dat je altijd wel iets te doen hebt. Je kunt altijd je hersenen laten kraken om processen te verbeteren of net dat lastige probleem waar niemand uitkomt op te lossen. Daarnaast krijg ik energie van juist de dingen die als moeilijk of niet haalbaar beschouwd worden toch op te lossen of te verbeteren, zodat niet alleen ik maar ook het team daar profijt van hebben.

Vragen of even sparren?

Heb je nog een vraag? Bel, app of mail mij! QISS IT is elke werkdag bereikbaar van 08.00 tot 20.00. Dus zelfs in de avonduren staan we voor je klaar.
Stacey Pastrana
Stacey Pastrana Recruiter

Ben je op zoek naar iets bijzonders?