Overstap naar IT: je doet het samen

Door IT-talent Sharon

•••

Ik wilde al een tijd een overstap maken vanuit het laboratorium naar de IT. Maar waar begin je dan? Het volgen van een traineeship is een welbekende optie. Toch was ik bang dat ik niet aan de eisen kon voldoen, of het voor mij wellicht te hoog gegrepen was.

Het draait om jou

QISS IT kwam op mijn pad. Ik nam de website door, las alle verhalen en kreeg direct een fijn gevoel bij dit bedrijf. Ik heb mij aangemeld voor het traineeship en kreeg ik snel bericht terug. Vanaf dat moment stond ik contact met Romy, een hele leuke meid waar ik goed mee kon kletsen en alles mocht vragen.

Mijn angst dat het IT-Traineeship misschien wel te hoog gegrepen was voor een MBO4-student nam zij snel weg. Met een paar leuke testjes bleek mijn niveau gewoon goed genoeg te zijn. Het gaat bij QISS IT tenslotte om je vaardigheden, je houding en je denkniveau. Om jou als persoon. Niet enkel om het papiertje wat je in verleden hebt behaald.

Een fijne start

De eerste week was de bootcamp, de introductie tot de IT. Ik vond het spannend en misschien zelfs een beetje eng. Het was fijn dat je start met gelijkgestemden. Zo leer je anderen kennen en heb je het al snel gezellig met elkaar. Gedurende deze eerste week krijg je veel informatie en met sommige onderwerpen bleek ik al over een hoop basiskennis te beschikken. Eng is het al snel niet meer. Er zijn leuke trainers die alles goed uitleggen en die je ook altijd vragen kan stellen. Het team van QISS IT heeft altijd tijd voor een praatje en bereiden je goed voor op de vervolgstappen van het traineeship. Onder andere het werken op een IT-afdeling!


'Eng is het al snel niet meer'Door corona speelde de bootcamp zich gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor af. De dagen op kantoor waren leuk. Lekkere lunches, gezellig kletsen tijdens de pauzes. Op de vrijdagmiddag de afsluiting van een geslaagde week met een borrel. Ik kan niks anders zeggen dan dat het heel fijn welkom was en een goede start van dit nieuwe avontuur.

We doen het samen

Tot nu toe heb ik geen dag spijt gehad. Ik heb elke dag wel even contact met mijn talentmanager hoe het gaat, updates over bepaalde zaken, soms krijg ik een belletje met vragen die eventueel ter spraken komen tijdens de zoektocht vanuit QISS naar projecten. Ook bij vragen is er altijd iemand te bereiken. Via telefoon, mail of whatsapp: QISS IT staat voor je klaar.


Wat ik het allerfijnste vind aan werken voor QISS IT? Het teamgevoel. Je hoort er vanaf het begin bij. We doen het samen. En zo wordt de stap naar een geheel nieuwe branche toch een stuk minder spannend.


Ben je op zoek naar iets bijzonders?