Alles wat ik op school had willen leren

Door IT-talent Ivana

•••

Het moment was daar, ik ging starten met mijn IT Traineeship. Een voor een druppelden de meiden de Teamscall binnen, met een kopje koffie of thee. De eerste dag hebben we voornamelijk besteed aan kennismaken. Niet alleen met QISS IT, maar ook met elkaar. Doordat we gelijk een fijne start hadden met een gemotiveerde, enthousiaste groep, hing er een veilige sfeer waarin we samen konden sparren en elkaar gedurende de week konden helpen.

Na de kennismaking met elkaar, begonnen we op dag twee met de kennismaking met de IT. De ochtend bestond uit (veel) basiskennis, onder andere over coding en netwerking. Zelf wist niet niet hoe complex het internet ofwel netwerking is. Hierdoor heb ik mij aan het einde van de dag nog verder ingelezen, om het net iets beter te begrijpen.

Alles wat ik op school had willen leren

Voor dag drie stond Office365 op het programma. Ik kan niet voor de groep spreken, maar ik dacht dat ik het wel kende, Word, Powerpoint etc. Daar heb ik mij flink in vergist! De trainer heeft mijn ogen geopend voor de wereld van Office365. Van Planner tot videocreatie, alles wat ik op school had willen leren, kwam tijdens deze trainingsdag aan bod.

Intensieve week

Toen we op dag vier 's ochtends inbelden, merkte je dat iedereen een beetje moe was. Het is een intensieve week, met ontzettend veel nieuwe informatie. De oogjes waren klein en iedereen was een beetje stil. We werden voorgesteld aan een nieuwe trainer en gingen van start met ITIL v4. Deze training heeft mij een goed beeld gegeven over hoe IT als de wortels van een organisatie functioneert. De stof werd tot leven gebracht door voorbeelden uit het dagelijks leven, waardoor het goed te begrijpen was. Tijdens alle trainingen werd er tussendoor gezellig gekletst, waardoor je merkt dat je actief blijft luisteren. Van die kleine oogjes was dus snel geen sprake meer.

Kennis die ik meteen kan inzetten

De laatste dag van onze trainingsweek stond in het teken van TOPdesk. Deze training heeft mij handvatten gegeven, die ik meteen kan inzetten wanneer ik aan de slag kan op een IT-afdeling. De trainer nam ons mee in het systeem van TOPdesk. Doordat we gelijk met elkaar gingen oefenen, door middel van een rollenspel, leerde je het systeem en jouw rol goed kennen. Wederom gingen we aan de slag met rollenspellen waarbij de trainers gingen inbellen als zogenaamde 'gebruiker'. Ik moet zeggen dat ze allemaal een Oscar verdienen voor hun acteerwerk.

Persoonlijk en gezellig

Het traineeship is momenteel volledig digitaal, wat betekent dat ik alle trainingen online volg en alle contactmomenten ook digitaal zijn. Toch kwam accountmanager Lisanne even bij mij langs, voor een coronaproof-lunch. Zo aten we een broodje en liepen we een rondje door de buurt, tijdens de zogenaamde 'QISS and Walk'. Toch even die persoonlijke aandacht, heeft een enorme toegevoegde waarde.

De laatste training zat erop en de week werd afgesloten met een digitale borrel. Iedereen pakte er een hapje en drankje bij. Nu kan ik zeggen 'en toen begon de gezelligheid pas ├Ęcht', maar dan zou ik liegen. De hele week was het super gezellig. De trainers, talentmanagers, accountmanagers en mijn medetrainees hebben deze geweldige start met mijn IT traineeship mogelijk gemaakt.

Ben je op zoek naar iets bijzonders?